Putin, suparat pe tehnologie: Google, Twitter si Facebook i-au dat de gol invazia in Ucraina

de Redactia Hit | 2 iunie 2015

O investigatie inedita cu repercusiuni politice globale este in plina desfasurare in Occident. Folosind tehnologia digitala de ultima ora, analisti independenti descopera pas cu pas dovezi care incrimineaza Moscova in criza din Ucraina.

Fotografii de pe smartphone-uri, imagini din satelit, postari video YouTube si pe retele de socializare demasca faptul ca trupele rusesti au actionat in conflictul din estul Ucrainei, relateaza New York Times.

Socializarea, bat-o vina!

Rusia a negat cu insistenta implicarea trupelor sale in luptele date de separatistii din estul Ucrainei contra militarilor comandati de Kiev.

(foto: VKontakte)

Insa, soldatii rusi raman tot oameni ai vremurilor noastre, asa ca zeci de inregistrari postate de acestia pe YouTube, pozele de pe conturile de Instagram, Twitter sau Facebook fac cunoscuta prezenta lor in zonele de conflict.

Li se adauga imagini surprinse de sateliti in programul Google Earth si postarile soldatilor rusi de pe VKontakte, versiunea ruseasca a Facebook.

"Cercetatori independenti, folosind resurse cu acces liber si o metodologie riguroasa, au demonstrat ca armamentul si trupele asigurate de Rusia au jucat un rol important in conflictul din estul Ucrainei", explica fostul ambasador american la Kiev, John E. Herbst.

Herbst a contribuit si el la aceasta munca, punandu-si semnatura pe raportul "Ascuns in plina vedere: Razboiul lui Putin din Ucraina", recent dat publicitatii de Consiliul Atlantic, un centru de analiza din Washington.

Conflictul continua... cititi in continuare despre "Putin, suparat pe tehnologie: Google, Twitter si Facebook i-au dat de gol invazia in Ucraina", pe Business24.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: conflict rusia ucraina ucraina rusia internet razboi rusia ucraina facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google