Primul ansamblu de birouri printat 3D va fi construit in Dubai

de Radu Eftimie | 2 iulie 2015

Dupa ce China a construit prima cladire de apartamente printata 3D, iata ca apare si primul ansamblu de birouri realizat din componente fabricate in acelasi mod. Se va intampla in Dubai, iar proiectul apartine aceleiasi companii care s-a ocupat si de construirea cladirii de locuinte din China, WinSun Global.

Ineditul noului proiect este dat de faptul ca nu doar elementele principale ale cladirilor, precum structura de rezistenta si peretii exteriori, vor fi "scoase" la imprimanta 3D, ci si toate celelalte elemente din interior. Cladirile va fi ridicate folosindu-se aceeasi imprimanta 3D-gigant utilizata pentru celelate proiecte ale WinSun. Ansamblul de birouri va avea cuprinde mai multe cladiri, fiecare cu o suprafata de 185 de metri patrati, scrie Geek.

WinSun Global va folosi ca materiale pentru imprimarea 3D a componentelor o combinatie de beton, fibra de sticla si plastic, iar asamblarea cladirilor nu va dura mai mult de cateva saptamani.

In plus, stim deja ca un mare avantaj al acestei metode de construire il reprezinta costul redus al mainii de lucru (economie de pana la 80%, fata de proiectele traditionale).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cladire 3d dubai winsun constructii 3d imprimanta 3d
spacer
Opiniile cititorilor
spacer