Primele telefoane Windows Phone (Windows 10) cu Snapdragon 810 ajung pe piata in toamna

de Redactia Hit | 3 februarie 2015

Qualcomm si Microsoft au anuntat recent continuarea colaborarii si au confirmat ca chipsetul Snapdragon 810, cel mai puternic din actuala gama de produse, va fi utilizat pe urmatoarea generatie de smartphone-uri Lumia cu Windows 10.

Continuarea parteneriatului dintre cele doua companii americane nu este o surpriza in conditiile in care, aproape fara exceptie, terminalele Lumia (atat Nokia, cat si si cele recente sub brand Microsoft) se bazeaza pe solutii hardware de la Qualcomm. Cu alte cuvinte, Microsoft mizeaza in continuare pe o reteta care a functionat foarte bine pana acum.

Snapdragon 810, chipset la care Samsung a renuntat in favoarea propriei solutii Exynos, dar pe care LG l-a adoptat fara rezerve datorita performantelor excelente garantate (LG G Flex 2 incorporeaza procesorul) pare a fi o alegere buna pentru Microsoft.

Urmatoarele flagship-uri Lumia vor rula Windows 10, o platforma unificata dupa cum o promoveaza Microsoft, ce va avea nevoie de multe resurse pentru integrarea unor servicii precum streaming de jocuri (Xbox One).

Va reamintim ca Snapdragon 810 este un chipset bazat pe procesor octa-core pe 64 de biti (patru nuclee Cortex-A57 si patru nuclee Cortex-A53), cu procesor grafic Adreona 430 (cu suport 4K si capabil de grafica apropiata de cea oferita de consolele de jocuri), dar si cu suport pentru comunciatii LTE Cat.9.

Sursa: Qualcomm via Gsmarena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: snapdragon 810 windows phone qualcomm microsoft windows 10 hardware lumia snapdragon 810
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google