Primele monitoare UHD cu tehnologie AMD FreeSync vin de la Samsung: pentru gameri si profesionisti

de Radu Eftimie | 3 iunie 2015

Samsung a anuntat extinderea portofoliului de monitoare UHD - Ultra High Definition cu doua noi modele, Samsung UE590 si Samsung UE850, ce vin la pachet cu tehnologia FreeSync de la AMD.

Monitorul Samsung UE590 este disponibil in variante de 23,5 inch si 28 de inch, in timp ce modelul UE850 ofera aceleasi diagonale, plus o versiune cu panel de 31,5 inch.

De remarcat este ca toate produsele noi din noile serii de monitoare ale Samsung ofera suport pentru tehnologia AMD FreeSync si, prin urmare, pot fi recomandate pentru gaming, si dispun si de functia Picture-by-Picture (afisarea continutului din doua surse de intrare diferite).

Primul anunt al Samsung legat de implementarea tehnologiei AMD FreeSync in monitoarele sale UHD a fost facut inca din noiembrie anul trecut, iar primele demonstratii ale tehnologiei pe monitoarele lansate acum au putut fi urmarite in cadrul CES 2015, de la inceputul acestui an.

"Timpii de raspuns de o milisecunda la modelele de 28 inch le permit utilizatorilor sa vada chiar si cea mai rapida actiune de pe ecran, clar si fara umbrire, iar frecventa de refresh de 60Hz elimina tremurul imaginii, oferind o experienta de vizualizare imbunatatita", potrivit unui comunicat de presa al Samsung.

Noile monitoare UHD au integrate Display Porturi (DP) si porturi HDMI, iar modelele UE850 de 28 si 31,5 inci dispun de o interfata Quad care se conecteaza cu DP 2.1, miniDP, HDMI 2.0 si sursele HDMI 1.4a. Porturile HDMI 2.0 si DP2.1 suporta o rezolutie 4K la 60Hz, dublul rezolutiei maxime al portului HDMI 1.4a (4K la 30Hz), conform companiei.

Modelul UE850 dispune de patru porturi USB 3.0, doua dintre ele avand capacitate de super-incarcare.

Samsung nu a comunicat si pretul oficial al noilor sale produse si nici o data de disponibilitate comerciala, dar daca o serie de informatii anterioare lansarii se confirma, atunci costul monitoarelor din seria Samsung UE590 va porni de la aproximativ 600 de dolari, iar cel al produselor din seria Samsung UE850 de la aproximativ 850 de dolari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: monitor uhd FreeSync Samsung UE590 Samsung UE850 AMD FreeSync monitor
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google