Prima imprimanta 3D suta la suta romaneasca, de 5 ori mai rapida decat imprimantele similare de pe piata

de Redactia Hit | 11 iunie 2015

Prima imprimanta 3D romaneasca, construita exclusiv cu piese achizitionate de pe piata autohtona, a fost creata anul acesta de un tanar softist, scrie Agerpres.

Calin Brandabur si-a prezentat prototipul, care are o viteza de printare de cinci ori mai mare decat a unei imprimante similare de pe piata, la Techsylvania, care este cel mai mare eveniment IT din regiunea Transilvaniei si care a avut loc la inceputul saptamanii la Cluj.

(Foto: @cbrandabur)

Imprimanta poate tipari obiecte cu o inaltime de maxim 20 de centimetri intr-o perioada de 4-5 ore, in timp ce o imprimanta cu caracteristici similare existenta deja pe piata are nevoie de 8 ore pentru a realiza o asemenea piesa.

"O imprimanta clasica, pe sistem cartezian, o printeaza in 8 ore, imprimanta noastra in 4-5 ore. imbunatatirile au fost aduse si la partea de soft si la cea mecanica, am incercat sa optimizam cat am putut de mult si viteza si performanta. La aceasta imprimanta, care este pe sistem Delta, se poate mari foarte mult viteza fara a avea vibratie si, de asemenea, isi pastreaza performanta", a explicat Calin Brandabur, care este din Timisoara.

Acesta a povestit ca ideea crearii acestei imprimante i-a venit in momentul in care a cumparat una si a vazut ca nu ar fi atat de complicat de reprodus ...cititi in contiuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: imprimanta 3d romaneasca Techsylvania 2015 cluj prototip imprimanta 3d Calin Brandabur
spacer
Opiniile cititorilor
spacer