Prima cladire de apartamente printata 3D a "rasarit" in China

de Redactia Hit | 20 ianuarie 2015

O companie din China a reusit sa inaugureze o cladire pe 5 niveluri, cu un spatiu total de 1.100 de metri patrati, folosind exclusiv "componente" imprimate 3D.

Vila, construita din elemente realizate dintr-un material special prin tehnologia de imprimare 3D, se afla in parcul industrial Suzhou. Materialul folosit la realizarea elementelor care au fost ulterior "asamblate" este un ciment special, cu uscare rapida, scrie CNET.

Fiecare element (sa-i spunem prefabricat) are o inaltime de 6,6 metri, o latime de 10 metri si o lungime de 40 de metri. Pentru ca este vorba despre o cladire de locuit in toata regula, care trebuie sa respecte standardele de rezistenta din constructii, producatorul a apelat la ranforsarea cu otel a intregii structuri.

Printarea 3D a prefabricatelor pentru prima cladire de locuit din lume a fost realizata la o fabrica din WinSun. Peretii realizati la imprimata 3D au o structura de tip zig-zag, care le confera o rezistenta sporita si garanteaza si o economie de material de pana la 60 la suta, potrivit constructorului.

Care sunt avantajele unei astfel de cladiri? Timpul de constructie scade cu pana la 70%, iar costurile cu mana de lucru sunt si ele mai mici cu pana la 80%.

Cladirea imprimata 3D care tocmai a fost inaugurata in parcul industrial Suzhou costa 161.000 de dolari, ceea ce nu este deloc mult avand in vedere ca vorbim despre 1.100 de metri patrati.

Sursa: yhbm via Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: casa printata 3d tehnologie imprimare 3D constructii parc industria Suzhou
spacer
Opiniile cititorilor
spacer