Planta de ghiveci transformata in controller multitouch (Video)

de Liviu Petrescu | 8 august 2012

Disney a creat o tehnologie pe cat de simpla pe atat de fascinanta. Prin Botanicus Interactus, orice planta de ghiveci poate fi transformata in controller multitouch, cu un singur fir ce face legatura dintre pamantul din ghiveci si un computer.

Bazele Botanicus Interactus sunt aceleasi ca cele ale ecranelor tactile capacitive, dar cercetatorii Disney au utilizat un nou mod de receptie al semnalelor tactile, SFCS, ce permite monitorizarea atingerii diferitelor parti ale plantei, scrie Geek.

Orice planta de ghiveci poate fi astfel transformata intr-un controller multitouch, ale carei functii pot varia extrem de mult. Unul dintre experimentele Disney vizeaza transformarea plantei intr-un instrument muzical, prin corelarea unei note muzicale cu fiecare frunza.

Tehnologia Botanicus Interactus a fost prezentata la expozitia Siggraph Emerging Technology din Los Angeles, unde vizitatorii au putut sa o incerce cu plante adevarate, dar si cu plante de plastic, mai potrivite pentru un gamer care apasa si trage de controller cu putere.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Botanicus Interactus disney planta controller multitouch planta instrument muzical
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google