Piata imobiliara – sfaturi pentru alegerea celui mai potrivit apartament

de Redactie Hit.ro | 20 decembrie 2017

Multi se afla pentru prima data in situatia de a alege un apartament pentru cumparare. Cu siguranta ca se incadreaza in topul celor mai importante investitii pe care cineva le poate face de-a lungul vietii. O astfel de provocare presupune o atentie deosebita, mai ales pe partea financiara. Evitarea celor mai dese greseli pe care le fac cei ce nu au nici un fel de cunostinte in domeniu este de preferat. Iata care sunt recomandarile expertilor CompariImobiliare.ro, o platforma cu statistici de preturi si peste 20.000 de anunturi imobiliare de top din mediul online, cu privire la ceea ce tine de achizitionarea unui apartament.

Sfaturi de baza pentru achizitii imobiliare fara loc de greseala

Optiunile variaza intre ofertele de apartamente noi si cele din blocurile vechi. Desigur, factorii ce influenteaza decizia cumparatorilor sunt multipli. Iata un scurt ghid de avut in vedere pentru o alegere cat mai potrivita.

Organizare si un plan financiar bine pus la punct

Pe termen mediu, este important ca cel dispus sa cumpere o casa sa dispuna de o oarecare vizibilitate in ceea ce ii priveste veniturile, mai ales daca urmeaza sa faca o achizitie prin creditare. De asemenea, cunoasterea exacta a nevoilor la care trebuie sa raspunda spatiul imobiliar este necesara, deci o lista de criterii trebuie stabilita.

Informarea temeinica si o suma de bani rentabila pentru o achizitie imobiliara

Stabilirea bugetului este un pas de finalizat inainte de a porni in cautarea propriu zisa de anunturi imobiliare. Se cunoaste sursa de finantare sau comisioanele, taxele, cheltuielile de modernizare de realizat? Recomandarea expertilor Compari Imobiliare este ca o achizitie facuta prin credit sa vizeze o locuinta deja mobilata si finisata – este vorba despre un volum destul de mare de cheltuieli suplimentare de realizat. Probabilitatea de a putea accesa ulterior inca un credit este destul de redusa.

Printre responsabilitatile cumparatorului se afla si faptul ca informarea si analizarea ghidurilor imobiliare, cautarea unui numar mai mare de proprietati trebuie neaparat aplicate. Un sfat in acest sens, pentru cat mai multa eficienta si siguranta, este de a contacta un agent imobiliar profesionist. Pe compariimobiliare.ro se gasesc numeroase oferte ale unor agentii de top din intreaga tara.

Semnarea unui contract valabil de vanzare – cumparare

Atunci cand este identificat apartamentul potrivit, cumparatorul trebuie sa treaca si prin alte probe de foc, ce necesita o vigilenta maxima.

Un exemplu excelent in acest sens este contractul de vanzare – cumparare. Din start trebuie omise acele anunturi imobiliare care nu fac nici o mentiune legata de acestea. Apoi, cand decizia de a cumpara un anumit apartament este luata, citirea atenta a intregului contract este necesara. Un expert in domeniu este de preferat pentru ca poate oferi ajutorul necesar pentru a evita orice neplacere ce ar putea aparea ulterior, din cauza omiterii unor clauze.

Corectitudinea datelor cumparatorului si vanzatorului este extrem de importanta. De asemenea, o atentie sporita trebuie acordata termenelor si modalitatilor de plata. Semnarea contractului trebuie sa se realizeze de fata cu un notar obligat de lege sa le explice celor doua parti prevederile incluse in acesta. Orice intrebare sau nelamurire trebuie adresata acestuia.

 

Iata care sunt cateva dintre aspectele cele mai importante de bifat in achizitionarea unui apartament. Indiferent de oras sau zona in care se doreste a fi facuta achizitia, cei interesati gasesc raspunsurile potrivite pe compariimobiliare.ro.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer