Piața în epoca online

de Redactie Hit.ro | 20 august 2019

Apuse sunt vremurile când mergeam la piață iar acest lucru ne ocupa o jumătate din zi. Când ne plimbam cu orele printre rafturile pline de marfă proaspătă adusă de țărani. Când aveam tupeul să cumpărăm la niște prețuri negociate la sânge.

Motivul pentru care acele vremuri sunt apuse pentru majoritatea românilor? Acei țărani s-a dovedit că nu prea sunt fermieri în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă niște precupeți hrăpăreți. Poate că trebuia să ne prindem și singuri, fără ajutorul mass media. Dacă omul acela stă toată ziua să vândă în piață, atunci cine se ocupă să producă acele produse?

Un alt motiv pentru care nu prea ne mai place tuturor în piață este pentru că să te plimbi cu orele pe la zeci de comercianți și tot să nu reușești să tragi concluzia privind prețul real al unui kilogram de roșii era o experiență frustrantă. Nu în ultimul rând, cauza sunt și numeroasele cazuri de consumatori păcăliți sau nemulțumiți care nu aveau ce să mai facă pentru a-și recupera banii cheltuiți pe marfă proastă.

Nostalgia are frumusețea sa incontestabilă, dar adevărul este că între a merge la piață și a verifica ce scrie în ultimul pliant Penny, tot mai mulți dintre noi vor apela la ultima variantă. Nu de alta, dar totul în oferta nouă Penny pare mai atractiv decât să hălăduiești prin piețele moderne. Să nu mă înțelegeți greșit: ce spun nu înseamnă că piața nu are farmecul său. Dimpotrivă, mirosurile dintr-o piață agroalimentară, sunetele din jur, poveștile pe care le putem auzi acolo sunt o sursă nesecată de inspirație pentru poeți și scriitori.

Dar pentru noi ceilalți, care nu suntem poeți sau scriitori, ce ne rămâne să facem? Noi vrem doar să facem o ciorbă gustoasă la un preț bun. Stați liniștit, până și majoritatea artiștilor atunci când vine vorba să-și umple sacoșa la cel mai bun preț s-ar putea să caute „Kaufland online” în Google înainte să meargă în piață. Poți descoperi astfel în doar câteva secunde ultimul catalog Kaufland în care poți citi în doar câteva minute care sunt ultimele oferte. Iar în alte câteva zeci de minute te poți și întoarce de la magazin cu sacoșele pline de produse de calitate.

Apuse sunt vremurile când erai obligat să mergi în piață pentru a găsi roșii cu gust autentic de la țară. Bine ați venit în epoca în care totul este online, inclusiv cea mai gustoasă roșie. Pentru că astăzi unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face este shoppingul. Nici măcar nu mai trebuie să ieșim din casă pentru a vedea cele mai bune oferte.

Dar pentru că nimic nu poate înlocui experiența de a te plimba printre rafturi și a pipăi cu propriile degete legumele și fructele înainte de a le cumpăra, o recomandare bună este să nu comandați online decât dacă chiar sunteți ocupat cu scrierea următorului roman care vă va aduce premiul Nobel. Este mai rapid să consultați cataloagele online de pe siteul Catalomat.ro, să alegeți acele magazine care vă fac cu ochiul prin oferta lor – că e Penny, că e Kaufland, nici nu contează – și să mergeți acolo. Punct ochit, punct lovit.

Spor la cumpărături avantajoase!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer