Pentagonul da unda verde Departamentului de Aparare pentru folosirea Android

de Radu Eftimie | 29 decembrie 2011

Pentagonul a aprobat folosirea sistemului de operare Android de la Google si a telefonului Dell Venue in cadrul Departamentului de Aparare al Statelor Unite. iOS-ul Apple mai are de asteptat, scriu cei de la BGR.

Pana de curand, terminalele Blackberry de la Research In Motion (RIM) au fost preferatele Departamentului de Aparare al SUA.

Sepcialistii din Apararea americana si-au argumentat intotdeauna alegerea prin invocarea securitatii terminalelor Blackberry. Dar, odata cu dezvoltarea unor OS-uri mobile competitive, precum iOS si Android, acelasi Departament de Aparare al SUA si-ar putea schimba, acum, preferintele.

Aprobarea utilizarii anumitor terminale care ruleaza Android (initial Dell Streak, iar de curand Dell Venue) este un prim pas in diversificarea sistemelor de operare pe care se vor baza comunicatiile DoD (Department of Defence).

De asemenea, se pare ca in acest moment, singurul device care se califica pentru comunicatii securizate este Dell Venue, cu sistem de operare Android 2.2. Comunicatiile se desfasoara printr-un proxi server, evident.

Iphone-ul trebuie sa mai astepte deoarece DoD nu a reusit inca sa instaleze aplicatiile de securitate necesare pe iOS.

Inca un mic amanunt: Android Market nu este instalat pe telefoanele militarilor, asa ca, fara Angry Birds.

Pentagonul da unda verde Departamentului de Aparare pentru folosirea Android

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer