Pe 19 aprilie Legea lui Moore a implinit 50 de ani

de Redactia Hit | 20 aprilie 2015

In 1965, Gordon E. Moore, viitor co-fondator Intel, a fost invitat de revista Electronics Magazine din SUA sa creioneze urmatorii 10 ani pentru industria electronicii. Gordon a observat, a analizat si a facut o predictie valabila si astazi, dupa 50 de ani: Numarul de tranzistori de pe un circuit integrat se va putea dubla la un anumit interval de timp, in timp ce costul de productie va continua sa scada.

Foarte actuala, Legea lui Moore a avut si continua sa aiba impact major economic, social si tehnologic peste tot in lume.

Este aplicata nu doar in industria de PC-uri, ci si in productia tabletelor, telefoanelor, televizoarelor si chiar a dispozitivelor wearables de astazi.

De asemenea, Legea lui Moore are efecte majore in industria auto, in constructii sau medicina.

Legea lui Moore este “Steaua Nordului”, dupa care Intel isi ghideaza activitatea de 50 de ani. Respectand enuntul lui Moore, Intel produce in fiecare secunda a fiecarei zile peste 10 miliarde de tranzistori in fabricile sale.

Beneficiile Legii lui Moore vor continua sa existe si sa deserveasca generatiile tinere, nascute cu tehnologia. Pentru milenistii care doresc sa fie mereu conectati, este legea fundamentala. Pentru tinerii antreprenori, le va da aripi sa inventeze noi modele de business, indeosebi in zona industriei de animatie.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: legea lui moore 50 ani Gordon E Moore intel moore infografic legea lui moore
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google