Partea intunecata a tehnologiei - device-uri care iti pot face rau

de Catalin Pavel | 22 august 2012

RFID si GPS sunt doar doua dintre tehnologiile care, pe langa impactul benefic pe care il au asupra civilizatiei de astazi, pot fi folosite si pentru a face mult rau. Din pacate, nu sunt singurele astfel de tehnologii.

Vezi patru device-uri de acest fel, prezentate de PCWorld.

1. Cititoarele de la ATM-urile bancare

Cititoarele ATM sunt dispozitive inteligente care sunt atasate la bancomate si sunt programate sa "vada" si sa inregistreze banda magnetica a cardului. Ulterior, datele ajung in mainile infractorilor.

Vechile cititoare ATM puteau fi depistate destul de usor, fanta utilizata pentru introducerea cardurilor fiind mai mare decat in mod obisnuit.

Intre timp, tehnologia a mai evoluat, iar cititoarele ATM au devenit foarte subtiri si mai greu de reperat.

Informatia care iti este furata de pe banda magnetica a cardului este inutilizabila fara codul PIN al acestuia. Pentru a putea retrage bani de pe card, hotii au conceput o tastatura transparenta si subtire confectionata din material cauciucat. Ea este plasata exact peste butoanele bancomatului si cu ajutorul sau se poate afla foarte usor ce cod PIN are cardul tau.

De cele mai multe ori, atat dispozitivele care iti fura PIN-ul, cat si cititoarele ATM sunt detectate abia dupa ce clientii se plang bancii ca le-au disparut bani din cont.


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: dispozitive pericoloase gps cititoare atm rfid
spacer
Opiniile cititorilor
spacer