Papa isi face debutul pe Facebook

de Vlad Matei | 25 mai 2009

Vaticanul a lansat un nou site ce ofera o aplicatie numita "Papa se intalneste cu voi pe Facebook" si inca una ce permite tinerilor sa urmareasca mesajele si discursurile lui Benedict al XVI-lea pe iPhone si iPod.

Ziua Comunicatiilor Mondiale, sarbatorita duminica la Vatican, este consacrata propovaduirii credintei prin intermediul noilor tehnologii.

"Multi tineri nu mai folosesc in zilele noastre mass-media traditionale precum ziarele si revistele, nici pentru informare, nici pentru divertisment. Ei apeleaza la o cultura media diferita, iar acesta este efortul nostru de a ne asigura Biserica este prezenta in aceasta cultura", a spus Paul Tighe, secretarul departamentului de comunicare sociala al Vaticanului.

In ianuarie, Papa a devenit una dintre cele mai in varsta persoane din lume care au propriul canal pe YouTube, www.youtube.com/vaticanit.

Papa, care isi scrie inca pe hartie majoritatea discursurilor, in timp ce asistentii sai se ocupa de prezenta sa pe internet, a recunoscut ca Vaticanul nu foloseste suficient internetul.

In ianuarie, Papa a spus ca, daca Biserica ar fi folosit mai mult internetul, poate ar fi stiut ca un episcop conservator, a carui excomunicare a fost anulata, nega de ani de zile Holocaustul. Controversa generata de anularea acestei excomunicari a daunat imaginii Papei.

Sursa: Newsin

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google