Panouri radiante – solutii sigure cu randament maxim si consum minim!

de Redactie Hit.ro | 7 noiembrie 2017

 

Panourile radiante cu infrarosu, indelung controversate la inceput, au cucerit repede piata, oferindu-le clientilor o solutie cat se poate de rentabila pentru incalzirea locuintei sau a spatiului de lucru.

 

Usor de montat, cu efecte benefice de necontestat pentru sanatate, foarte accesibile ca pret si cu un consum de aproape pana la 50% mai mic fata de orice alta solutie de incalzire, panourile radiante isi fac loc tot mai des in casele si birourile noastre.

 

Cum alegem panourile radiante pentru un randament maxim?

 

Inainte de a adopta ca solutie de incalzire un panou radiant cu infrarosu, este bine sa intelegem principiul de functionare si modul in care trebuie sa corelam dimensiunile camerei cu dimensiunile panoului.

 

Panourile radiante au un principiu de functionare asemanator modului in care Soarele incalzeste Pamantul. Altfel spus, prin intermediul razelor infrarosu, panourile radiante incalzesc obiectele inconjuratoare care, dupa numai 10-15 minute devin adevarate surse de caldura.

 

Panourile radiante sunt prevazute cu un termostat, ceea ce ne poate garanta un consum cat mai mic, cu conditia sa corelam corespunzator dimensiunile camerei cu dimensiunile panourilor sau cu numarul acestora. De asemenea, randamentul si consumul lor va fi cu atat mai mic cu cat camera este mai bine izolata.

 

Pentru a va face o idee asupra consumului vom da un exemplu – conform estimarilor facute de specialistii de la www.panouri-radiante-infrarosii.ro (recunoscuti pentru profesionalismul lor) mentinerea constanta a unei temperaturi constante de 22 grade Celsius intr-o camera de 16 mp sau 40 mc, perfect izolata termic (geamuri de termopan, perete de caramida, izolatie externa de 10 cm si cu un singur perete la exterior), se face timp de o luna cu suma de 100 lei.

 

In cazul camerelor de dimensiuni mai mari, pentru a nu solicita exagerat panourile iradiante si a inregistra si un consum cat mai mic, specialistii vor recomanda instalarea a doua sau chiar trei panouri.

 

Panourile radiante, daca sunt montate si utilizate corect, fara a necesita operatii de intretinere sau mentenanta, pot avea o durata de functionare de pana la 30 de ani. Dar, pentru a profita din plin, nu numai de fiabilitatea lor ci si de un consum redus, se recomanda sa discutam inainte cu un specialist in domeniu, specialist care sa ne indrume cum sa alegem panoul sau panourile radiante si unde este recomandat sa facem instalarea lor, totul raportat la specificul si dimensiunile camerei.

 

Panourile radiante – rentabilitate si fiabilitate

 

Usor si rapid de montat, panourile radiante cu infrarosu mai au si avantajul ca nu necesita aprobari sau avize speciale pentru instalare si utilizare!

 

Se recomanda doar sa ne consultam inainte de achizitionare cu un specialist care sa ne ajute sa alegem corespunzator panoul sau panourile radiante, totul fiind bine corelat cu dimensiunile incaperii unde vor fi instalate. Iar acest lucru se recomanda pentru a evita un consum sporit si nejustificat.

 

Pentru a reduce cat mai mult consumul, panourile radiante cu infrarosu sunt prevazute cu un termostat! Odata ce au fost instalate, ne mai ramane doar sa fixam temperatura dorita si sa le lasam sa isi faca treaba. Nu mai este nevoie de reglaje ulterioare sau de alte ajustari.

Pe langa faptul ca ele creeaza o temperatura uniforma si constanta in incapere fara a produce curenti de aer care ar putea antrena particule de praf, se va observa curand cum mucegaiul si igrasia aproape dispar.

 

Corespunzator montate, panourile radiante, pe langa faptul ca nu necesita operatii de curatire – cum se intampla cu aparatele de aer conditionat – si nici de mentenanta, au o durata de functionare semnificativa, aceasta putand sa ajunga si pana la 30 de ani!

 

Nu polueaza si nici nu prezinta riscuri de posibile incendii sau asfixiere!

 

Acestea fiind spuse, putem concluziona ca instalarea unui panou radiant in locuinta noastra va deveni curand o investitie inteligenta, sigura si de lunga durata!

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer