(P) Protectia muncii: Previno accidentele cu ajutorul echipamentului de protectie corespunzator

29 mai 2015

Statistic, arsurile sunt cele mai frecvente accidente cu care se confrunta sudorii, iritatiile oculare datorate flamei produsa de aparatul de sudura fiind pe un apropiat loc 2. Singurul mod prin care acestea pot fi prevenite este respectarea unor norme de securitate, menite sa va protejeze de eventualele riscuri care pot sa apara in cadrul procesului de sudura.

Acum sa presupunem ca ai tot echipamentul de protectie necesar, imbracaminte, ochelari, incaltaminte, masca si pielariile, iti vom da cateva sfaturi practice despre cum sa te protejezi fata de aceste riscuri si cum poti prelungi viata echipamentului de protectie pentru sudura.

E bine sa:

1. Purtati imbracaminte tesuta dens (groasa), preferabil 100% lana sau bumbac, pentru a va proteja de radiatiile UV, metal fierbinte sau scantei. Tineti cont ca echipamentul de protectie pentru sudura este tratat chimic printr-un proces de impregnare a materialului textil cu substante ignifuge, iar spalarea acestor articole scade eficacitatea echipamentului.

2. Pastrati imbracamintea si echipamentul de protectie cat se poate de curat. Feriti-va de uleiuri, hidrocarburi si alte substante pentru ungere.

3. Purtati camasi, tricouri sau jachete cu maneci lungi ce au guler care iti poate proteja gatul. Culorile inchise transmit cele mai putine radiatii UV.

4. Cauta sa folosesti jachete sau camasi ce au buzunarele prevazute cu acoperitoare pentru a preveni colectarea metalului incis in acestea.

5. Poarta niste pantaloni fara mansete ce acopera incaltamintea.

6. Poarta bocanci de protectie cu caramb inalt. Scanteile si bucatile de metal incins ar putea intra in acestia daca nu sunt suficient de inalti.

7. Include in echipamentul de protectie si sorturi si jambiere din piele pentru a te proteja suplimentar impotriva scanteilor si metalului incis.

8. Poarta manusi lungi din piele sau dintr-un alt material similar pentru a proteja incheieturile mainilor si antebratele. Piele este un bun material dielectric.

9. Indeparteaza de locul unde vei suda orice material sau obiect care se poate aprinde usor, in special eventuale butelii.

10. Pe cat posibil, poarta o masca de sudura. Te va proteja impotriva radiatiilor UV si a particulelor incinse aflate in suspensie.

Nu este bine sa:

  1. Purtati inele sau alte bijuterii din metal
  2. Evitati imbracamintea cu amestecuri sau materiale sintetice. Tesaturile sintetice se aprind usor, se topec si pot cauza arsuri foarte neplacute

Daca aveti alte recomandari in privinta echipamentului de protectie adecvat, va asteptam sa ni le impartasiti pe site-ul www.gtools.ro!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: echipamente de protectie pentru munca bocanci de protectie echipamente de protectie Gtools ro
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google