(P) Cum ne protejam aparatura electronica

18 mai 2015

Cu trecerea anilor, adunam tot mai multe dispozitive electronice, tot mai performante, folosite pentru majoritatea activitatilor noastre casnice si de divertisment. Acasa, la birou sau intr-un atelier este totusi foarte important sa ne protejam investitiile facute in aparatura electronica.

La birou putem folosi surse neintreruptibile UPS ce sunt concepute pentru protectia serverelor, caselor de marcat, echipamentelor de telecomunicatii, medicale sau chiar a computerelor atunci cand apare o cadere de tensiune. O astfel de cadere de tensiune poate cauza pierderea datelor, deteriorarea aparaturii electronice sau o intrerupere a aparatului intr-un moment important din activitatea noastra.

Totodata UPS-urile sunt foarte des folosite si la protejarea aparaturii de acasa. Ne putem asigura printr-un UPS (Uninterruptible Power Supply) ca fluctuatiile de tensiune nu ne vor afecta pc-ul, aerul conditionat, frigiderul sau masina de spalat. E bine de stiut ca UPS-urile stocheaza enegrie electrica si ne asigura o functionare normala a electronicelor de aproximativ 15 minute in functie de consumatorii pe care ii avem, in cazul in care se intrerupe alimentarea cu energie electrica.

La recomandari vom gasi UPS-uri cu management deoarece sunt modelele pe care le putem monitoriza si conectandu-ne la ele prin usb, avand posibilitatea de a afla starea bateriei, durata de backup si multe alte informatii.

Pentru o protectie suplimentara trebuie sa acordam o atentie sporita si la aranjarea cablurilor de curent, alimentare sau de date. Este recomandat sa folosim tragatoare de cablu in momentul amenajarii pentru ca ne vor face sarcina mult mai simpla.

Tragatoarele de cablu ne ajuta si la tragerea de cabluri prin conducte sau pereti si usurinta de manevrare in cazul in care incercam sa trecem printr-o curba in conducta. Aceste tragatoare se mai gasesc si sub denumirea de: lansator cablu, sarpe cablu sau sonda tras cablu. Este recomandat sa consultam un magazin de specialitate pentru a lua o decizie buna inainte sa achizitionam un astfel de produs.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: surse neintreruptibile UPS UPS cu management tragator de cablu protectie cadere tensiune electrica
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google