Oracle vs. Google, un razboi cu "victime" printre bloggeri si jurnalisti

de Liviu Petrescu | 9 august 2012

Procesul intentat de Oracle impotriva Google pentru incalcarea unor patente tehnologice a luat o turnura suprinzatoare: ambele companii trebuie sa dezvaluie numele jurnalistilor, bloggerilor si a altor comentatori pe care i-au platit pentru a le "lua partea", potrivit BBCNews.

Cele doua companii au fost avertizate la inceputul procesului de judecatori ca vor fi nevoite sa dezvaluie detalii financiare secrete, dar acum Oracle si Google sunt obligate sa publice numele tuturor bloggerilor si companiilor online care au primit plati sau recompense pentru a le sustine cauzele. Termenul limita este 17 august 2012.

Judecatorul american ce mediaza procesul cu jurati sustine ca analizele si articolele aparute in mediul online ar fi putut fi influentate de relatiile contractuale dintre cele doua companii si diversi jurnalisti online si bloggeri.

1. De ce se judeca Oracle si Google?

Procesul dintre cele doua companii a fost initiat de Oracle, iar compania cere daune de 1 miliard de dolari de la Google pentru incalcari ale patentelor sale prin sistemul de operare mobil Android.

Oracle sustine ca Google a folosit fara licenta elemente din limbajul de programare Java pentru dezvoltarea Android. Compania a preluat drepturile asupra Java odata cu achizitia Microsystems in 2009.

Daunele cerute de Oracle vizeaza modelul de business al Google, ce a folosit elemente din Java, dar apoi a oferit Android gratuit, impiedicand astfel Oracle sa licentieze platforma pe piata mobila.

Oracle si Google trebuie sa dezvaluie numele blogerilor pe care i-au platit


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: oracle vs google plati bloggeri oracle plati google ads
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google