Ochelarii inteligenti la urmatorul pas: orice suprafata devine touchscreen (VIDEO)

de Bogdan Constantinescu | 23 mai 2014

Dezvoltatorul Metaio crede ca poate duce ideea de ochelari inteligenti mult mai departe decat a dus-o in clipa de fata Google, cu Glass. Pe scurt, ochelarii ar putea ajunge sa transforme orice suprafata intr-un touchscreen.

Cu ajutorul a doua camere, una normala si una in infrarosu, Metaio capteaza caldura degetelor. Cand atingeti ceva, realitatea augmentata transforma acest lucru in interactiune directa, iar dand click, de exemplu, pe butonul "like" intr-o revista printata, veti vedea restul de animatie prin intermediul ochelarilor purtati.

Tehnologia este departe de a ajunge pe piata, dar cei de la Metaio spun ca aceasta are un potential imens si ca poate fi folosita in  diferite contexte. Oamenii se pot folosi de ea pentru a juca diferite jocuri virtuale, designer-rii pentru a-si vizualiza aplicatiile 3D inainte de a le transforma in versiuni fizice, posibilitatile fiind, practic, infinite.

Desigur, mai avem ceva de asteptat, dar asa cum arata si imaginile, cu siguranta ca ideea celor de la Metaio va prinde la un segment imens de public.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: realitate augmentata ochelari Metaio smartglass aplicatii smartglass
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google