OPPO introduce o noua tehnologie de incarcare

de Redactie Hit.ro | 28 iulie 2021

 

OPPO Flash Charge Open Day

OPPO, brandul internațional de dispozitive inteligente, a prezentat cele mai recente realizari și dezvoltariale tehnologiei proprietare de incarcare rapida Flash Charge. 

„OPPO a dezvoltat și imbunatațit intregul sistem de incarcare rapida VOOC Flash Charge pornind de la adaptor și cablul de incarcare, circuitul integrat de gestionare al energiei, ajungând la baterie și toate celelalte componente”, a declarat Jeff Zhang, cercetator OPPO VOOC Flash Charge. „Fie ca utilizatorii aleg incarcarea wireless/fara fir sau prin cablu, tehnologia VOOC Flash Charge este acum capabila sa satisfaca o gama larga de nevoi atunci când vine vorba de incarcarea dispozitivelor electronice, chiar și in cele mai extreme circumstanțe.”

Incarcare sigura: noile actualizari și inovații ofera o experiența de incarcare mai sigura.

 OPPO a prioritizat eficiența și siguranța tehnologiei proprietare de incarcare rapida. Astfel OPPO a introdus un sistem de protecție de cinci ori mai eficient pentru optimizarea siguranței tehnologiei de incarcare VOOC Flash Charge și a explorat noimoduri de integrare a altor materiale, diverși algoritmi deinteligența artificiala, scheme de incarcare și mulți alți factori care pot contribui la o experiența superioara de incarcare: 

    • Siguranța cu impedanța mai mica: siguranța integrata in sistemul de protecție Flash Charge, se blocheaza imediat in cazul in care sesizeaza o supraincarcare sau orice alta anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate. Design-ul imbunatațit al siguranței include o rezistența interna cu o dimensiune mai mica, dar cu performanțe imbunatațite.

    • Comutatoare din azotura de galiu (GaN): OPPO a introdus pentru prima oara comutatoarele GaN in construcția smartphone-urile sale. Aceste comutatoare au aceeași funcționalitate ca cele tradiționale din siliciu, dar, in același timp, intensitatea scazuta contribuie la reducerea generarii de caldura, imbunatațind astfel procesul de incarcare și fiabilitatea.

    • Proiectarea bi-celulara interna: o baterie bi-celulara in serie ofera aceeași putere cu un consum de curent electric mai mic și cu o reducere a incalzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupa mai puțin spațiu, oferind același nivel de siguranț.  Prin noul design, performanța unei baterii este imbunatațita cu cel puțin 5%.

    • Cip de detectare al siguranței bateriei: cipul de detectare al siguranței bateriei OPPOinclude algoritmi AI/IA și este capabil sa detecteze daunele externe ale bateriilor prin inregistrarea caderilor de tensiune in timp real și acționarea imediata pe baza unor scenarii preinregistrate. Daca sistemul recunoaște scaderea tensiunii ca o cauza a deteriorarii bateriei, telefonul va notifica utilizatorul și va implementa masuri de siguranța suplimentare pentru a preveni alte pericole.

    • Colector compozit: OPPO a dezvoltat o baterie de siguranța cu un nou tip de colector compozit. Bateria folosește un material compozit incastrat intre doua straturi de aluminiu pentru a inlocui design-ul tipic numai din aluminiu gasit in alte baterii. Aceasta structura „sandwich” este acoperita cu un material de protecție suplimentar alcatuindu-se structura colectorului de curent compozit in cinci straturi. Acesta are rolul de a imbunatați siguranța bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi. Testarea in laboratorul OPPO arata ca noua baterie trece testele de perforare și coliziune cu o rata de succes de 100% fara a compromite performanța.

Incarcare inteligenta: optimizarea vitezei și a duratei de viața a bateriei pentru un echilibru perfect.

OPPO a dezvaluit, de asemenea, noua sa tehnologie de incarcare inteligenta. Conceputa pentru a menține viteza de incarcare in intervalul cel mai sigur posibil, aceasta tehnologie ajusteaza intensitatea curentuluiin funcție de scenariul de incarcare perceput prin inteligența artificiala. Acest lucru va contribui la reducerea uzarii premature a bateriei, permițând utilizatorilor sa se bucure de o durata de viața optima a bateriei pe o perioada mai lunga de timp.

Tehnologia de incarcare inteligenta va aduce imbunatațiri vizibile a mai multor aspecte ale performanței bateriei, precum:

    • Durata mai lunga de viața a bateriei: asigura in același timp viteza SuperVOOC de 65W și un ciclu complet de incarcare/descarcare al bateriei.Tehnologia asigura o capacitatea bateriei de 80% chiar și dupa 1.500 de cicluri de incarcare/descarcare.

    • Viteza de incarcare imbunatațita in funcție de scenariile de utilizare: in unele scenarii de utilizare, viteza de incarcare utilizata poate fi cea maxima menținând standardele de siguranța. Spre exemplu, tehnologia SuperVOOC de 65W, este capabila sa mareasca viteza de incarcare cu aproximativ 20%, permițând incarcarea completa a bateriei de 4500mAh in doar 30 de minute, atunci când este nevoie.

    • Viteza de incarcare echilibrata și temperatura telefonului: tehnologia de inteligenta de incarcare este capabila sa gaseasca echilibrul dintre curentul optim de incarcare și creșterea ulterioara a temperaturii in diferite scenarii de utilizare. Drept urmare, utilizatorii iși pot folosi telefonul in timp ce se incarca rapid fara niciun disconfort.

Pe lânga faptul ca incarcarea rapida VOOC Flash Charge este sigura și inteligenta, OPPO a explorat și modalitați de optimizare a tehnologiei de incarcare rapida in situații extreme. De exemplu, poate fi dificil sa incarci o baterie litiu-ion in medii foarte reci, unde forțarea incarcarii bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia. Soluția de incarcare in temperaturi ultra-scazute OPPO utilizeaza algoritmi inteligenți pentru a determina temperatura optima de incarcare a bateriei și crește temperatura inainte de a incepe incarcarea. Rezultatele testelor arata ca bateria este capabila sa creasca temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ in doar câteva zeci de secunde, permițând incarcarea bateriei in mod normal.

De la introducerea tehnologiei VOOC Flash Charge in 2014, siguranța, eficiența și ușurința in utilizare au fost pilonii de baza ai dezvoltariibateriilor și a incarcarii rapide.incepând cu 30 iunie 2021, OPPO a solicitat deja peste 3.000 de brevete pentru tehnologia de incarcare rapida; și prin cele peste 30 de dispozitive compatibile cu tehnologia VOOC Flash Charge, OPPO pune experiența de incarcare rapida, convenabila și sigura,  la dispoziția a peste 195 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

In 2021, OPPO și-a lansat noul proiect - Inițiativa Flash –care iși propune sa includa tehnologia VOOC intr-o mare varietate de dispozitive precum:  automobile, spații publice și cipuri. in era Internet of Experience, tehnologia OPPO Flash Charge evolueaza pentru a oferi utilizatorilor o experiența de incarcare de noua generație conceputa pentru a raspunde tuturor scenariilor de utilizare permițând oamenilor sa incarce orice dispozitiv, oricând, oriunde.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google