O noua exoplaneta asemanatoare Pamantului, descoperita cu ajutorul telescopului Kepler

24 iulie 2015

O echipa de astronomi a anuntat, ieri, descoperirea, prin intermediul telescopului orbital Kepler, apartinand NASA, a unei exoplanete foarte asemanatoare Pamantului, Kepler 452b, probabil cea mai asemanatoare dintre toate exoplanetele descoperite pana in prezent, informeaza Reuters, AFP si Xinhua, citate de catre AGERPRES.

Aceasta planeta, cu 60% mai mare decat Terra, este telurica si se afla la distanta de 1.400 de ani lumina in constelatia Cygnus (Lebada).

Aceasta descoperire face parte din noul catalog al descoperirilor facute de telescopul Kepler, care cuprinde 500 de noi posibile exoplanete a caror existenta trebuie confirmata de specialisti. Aceste 500 de posibile noi descoperiri se adauga celor 4.175 de posibile exoplanete descoperite pana in prezent de celebrul telescop orbital.

Noul catalog include si 12 planete mai mici decat Pamantul si cu orbitele in asa-numita zona de aur a stelei mama, distanta la care apa sa poata exista in stare lichida la suprafata planetei ...cititi in continuare pe acest subiect pe AGERPRES.RO.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Kepler 452b nasa exoplaneta constelatia Cygnus
spacer
Opiniile cititorilor
spacer