O eroare software baga in service 430.000 de masini Ford produse in SUA

de Radu Eftimie | 7 iulie 2015

Ford a demarat in Statele Unite o campanie de rechemare in service a unui numar de 432.000 de masini din cauza unui erori software-ul ce impiedica oprirea motorului.

Modelele vizate de sunt Ford Focus, Ford C-Max si Ford Escape, toate produse incepand cu prima parte a lui 2014.

Potrivit Geek, bug-ul se afla in software-ul modulului ce controleaza sistemul de aprindere si se manifesta prin imposibilitatea de a opri motorul, atat in cazul in care este utilizata cheia de contact, cat si in cazul folosirii butonului de pornire / oprire al masinii.

Problema si mai grava este ca motoarele modelelor Ford vizate de rechemare nu pot fi oprite nici prin alte metode. Cei mai ghinionisti soferi sunt, desigur, cei care au apucat sa faca plinul rezervorului si au constatat ulterior ca, indiferent ce metoda incearca, nu pot opri masina.

Ford a declarat ca nu au existat pana acum accidente cauzate de efectele acestui bug si a recomandat soferilor sa-si duca masinile in cel mai apropiat service sau la un dealer al companiei, unde eroare va fi corectata printr-un patch software. Desigur, pentru Ford actiunea este costisitoare, asa ca nu ne-ar mira ca acest incident sa-i determine pe producatorii auto sa gaseasca o solutie in viitorul apropiat pentru a rezolva astfel de defectiuni prin update-uri realizate la distanta, adica OTA, ca in cazul telefoanelor mobile.

Sursa: Ford via Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ford bug software eroare sistem aprindere ford ford rechemari service ford patch software
spacer
Opiniile cititorilor
spacer