Noul Chromebook Pixel va fi aur curat ...pentru vanzarile noului MacBook

de Redactia Hit | 13 martie 2015

Apple a lansat recent noul model de Macbook cu display de 12 inch, procesorare din gama Intel Core M si display Retina etc. Google a prezentat si el, zilele trecute, noul Chromebook Pixel, ultrabook-ul ce vrea sa concureze direct seria MacBook Air de la Apple. Paradoxal, noul portabil Google este cel mai bun argument de care Apple avea nevoie pentru eficientizarea propriei strategii de marketing, fara sa miste un deget.

In primul rand, sa luam preturile celor doua noi ultra-portabile. Apple MacBook 12 porneste de la pretul de 1.299 dolari, in timp ce Google Chromebook Pixel costa 999 dolari. Diferenta de pret este de 300 de dolari, respectiv semnificativa, iar Google bate Apple la acest capitol. Hardware-ul Chromebook este si el unul demn de luat in seama: avem, in versiunea de baza, procesor Intel Core i5 (a 5-a Gen), Intel HD Graphics 5500, 8GB RAM si 32GB SSD. Ecranul Pixel 2 este de 12,85 inch, multitouch, cu rezolutie de 2.560 x 1.700p. Despre specificatiile Apple MacBook 12 am discutat deja in materialul de prezentare (AICI). Revenind la Chromebook Pixel 2, intrebarea care intervine este de ce ai nevoie de o astfel de configuratie hardware pe un portabil care ruleaza ChromeOS? Respectiv, de ce ai cheltui o mie de dolari pe ChromeOS cand ai la dispozitie, nu doar Apple MacBook 12 (mai scump, ce-i drept, dar in mod clar mai util), dar si alte ultrabook-uri ce ruleaza Windows si sunt orientate catre productivitate completa?

Cu o astfel de strategie, Google nu va face altceva decat sa izoleze si mai mult Chromebook-ul si sa il pastreze intr-o nisa foarte restransa de potentiali cumparatori.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: goocle chromebook pixel 2 apple macbook 12 chromeos
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google