Nokia confirma ca se afla in discutii avansate pentru preluarea Alcatel Lucent

de Radu Eftimie | 14 aprilie 2015

Nokia se afla in discutii avansate pentru preluarea Alcatel-Lucent, insa stirea nu este noua, ci doar o confirmare a speculatiilor care dateaza inca din 2013, cand scriam pentru prima data despre posibilitatea unei astfel de tranzactii.

Potrivit Forbes, Nokia a confirmat oficial negocierile, care s-ar afla deja in faza avansata. Preluarea Alcatel-Lucent de catre Nokia se va traduce prin crearea unui nou jucator de calibru pe piata echipamentelor de retea dominata acum de Huawei si Ericsson.

Tranzactia, care este evaluata la 13 miliarde de dolari, ar reprezenta cea mai mare operatiune de acest tip efectuata de catre compania finlandeza, scrie Forbes.com.

Pe de alta parte, este inca neclar daca Nokia urmareste preluarea integrala a business-ului Alcatel-Lucent sau doar a unei parti din compania de echipamente de retea, mai ales ca anumite informatii promoveaza ideea ca finlandezii ar fi interesati cel mai mult de divizia Wireless, dupa cum scrie si Bloomberg.

Nu in ultimul rand ar trebui spus ca tranzactia, odata aprobata, ar asigura finlandezilor o poarta spre noi venituri pe piata din SUA, Alcatel-Lucent fiind principalul furnizor pentru operatori precum AT&T si Verizon.

Surse aproapiate Nokia, citate de Bloomberg, afirma ca tranzactia ar putea fi confirmata nu mai tarziu de sfarsitul acestei saptamani, dar exista si voci care cred ca negocierile vor esua.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia preluarea alcatel lucent discutii nokia alcatel lucent nokia echipamente de retea huawei ericsson
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google