NASA va trimite o drona pe Titan

de Bogdan Constantinescu | 25 iunie 2014

Nu mai este un secret pentru nimeni ca NASA crede de ceva vreme ca pe Titan, una dintre lunile lui Saturn, s-ar putea gasi anumite forme de viata.

Iar planurile agentiei americane sunt de a trimite o drona pe Titan, drona care ne-ar putea spune daca asteptarile specialistilor sunt sau nu adevarate. Desigur, nu va fi vorba de o drona obisnuita, aceasta trebuind sa dispuna de anumite calitati si tehnologii pentru a putea fi trimisa in misiunea imaginata de NASA.

Saturn dispune, printre altele, de 62 de luni, plus una care de-abia s-a nascut, am spune, in totalitate din gheata. Dintre acestea Titan este cea mai mare. Mai mult, ca si Terra, dispune de anotimpuri, ciclurile sunt asemanatoare cu cele de aici, iar sursa de energie dominanta este cea solara, in ciuda faptului ca distanta dintre ea si noi este imensa. In plus, partea sa acoperita de lacuri a fost considerata de specialisti ca "intrigant de asemanatoare cu Pamantul".

Cand si cum va ajunge drona pe Titan este un lucru asupra caruia specialistii nu s-au pronuntat. Cert este ca planurile exista, vor fi duse la indeplinire, iar omenirea va avea de aflat daca se mai poate considera singura sau daca mai are ceva vecini de viata raspanditi prin spatiu.

Sursa: Dvice

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: misiune drona Titan NASA misiune Titan amanunte drona Titan
spacer
Opiniile cititorilor
spacer