Moartea lui Michael Jackson speculata de hackeri

de Vlad Matei | 29 iunie 2009

In doar cateva ore de la moartea fulgeratoare a lui Michael Jackson, au fost inregistrate mai multe tentative de spam si malware cu subiecte legate de decesul vedetei.Pe site-ul firmei de securitate, Sophos, s-a raportat un prim val de mesaje avand ca subiect detalii “picante” despre moartea lui Michael Jackson, expeditorul mesajelor sustinand in respectivul spam ca poate oferi informatii spectaculoase din culisele tragicului eveniment daca primeste un simplu “reply”.

De aceasta data, mesajul nu continea nici un URL sau link catre alte adrese de web. Scopul mesajului descoperit de Sophos fiind acela de a strange o baza de date imensa cu adrese active de e-mail.

Nici cei de la Tred Micro nu au zile prea linistite. Rik Ferguson, consultant senior pe probleme de securitate a firmei spune ca in zilele urmatoare se asteapta la un val urias de mesaje spam, malware sau rezultate false generate de motoarele de cautare dupa “interventia” eminentelor cenusii ale internetului.

Moartea lui Michael Jackson nu este singura care a generat acest val de atacuri. Hackerii s-au folosit si de informatii legate de moartea actritei Farrah Fawcett, unul dintre “ingerii lui Charlie”.

Ce inseamna generarea de rezultate false de catre motoarele de cautare? Pe scurt, hackerii deghizeaza link-urile malitioase ca si pagini care contin informatii relevante pentru cuvantul sau fraza cautata astfel incat site-ul lor sa fie impins cat mai sus in cautari.

Totusi, sperantele companiilor de securitate sunt acelea ca userii sunt suficient de inteligenti pentru a realiza ca anumite adrese de web sau link-uri sunt atacuri subtile ale hackerilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google