Microsoft a vandut 8,6 milioane de Lumia in al treilea trimestru fiscal

de Redactia Hit | 24 aprilie 2015

Microsoft a facut publice datele vanzarilor de smartphones Lumia, date valabile pentru cel de-al treilea trimestru fiscal 2015, iar cifrele arata chiar foarte bine pentru producatorul care incearca sa rupa tot mai mult din cota de piata detinuta de OS-ul Apple si Android-ul Google.

Microsoft a vandut in trimestrul aminitit, incheiat la 31 martie, 8,6 milioane de terminale mobile Lumia cu Windows Phone. Cifra reprezinta o evolutie cu 18% fata de trimestrul anterior. Totusi, vanzarile de smartphone Lumia raportate de Microsoft reprezinta venituri pentru companie de 1,4 miliarde dolari, in scadere cu 16% fata de trimestrul similar al anului 2015, potrvit WindowsCentral.

In ceea ce priveste feature phone-urile (telefoanele cu functii de baza mostenite de la Nokia, precum seria Asha), Microsoft afirma ca vanzarile isi continua trendul descendent, iar acest lucru este cat se poate de normal in conditiile in care smartphone-urile entry-level se afla deja pe piata de o buna bucata de timp la preturi similare telefoanelor mobile fara sistem de operare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: vanzari microsoft lumia telefoane lumia vanzari evolutie vanzari feature phone
spacer
Opiniile cititorilor
spacer