Legatura feroviara a Bucurestiului cu aeroportul

de Redactie Hit.ro | 30 august 2020

Noua linie de cale ferata care leaga Bucurestiul de Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni este finalizata cu 97%, a anuntat compania de infrastructura feroviara CFR Infrastructura într-o postare pe Facebook.

In urma unor studii, cresterea traficului aerian a facut ca aceasta constructie sa fie absolut necesata. Cererile de concediu cresc anual cu 10 procente, ceea ce arata ca romanii calatoresc mai mult.

A fost instalata noua linie de cale ferata, care are o lungime de aproape 3 kilometri. Acest segment, care leaga reteaua feroviara existenta de noul terminal feroviar de pe Aeroportul Henri Coanda, a fost construit de la zero. Proiectul include un viaduct de 1,52 kilometri care trece peste drumul national DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

Odata finalizat, acest segment de cale ferata va permite o legatura directa de tren între gara principala a Bucurestiului (Gara de Nord) si aeroport. Aceasta legatura feroviara a fost una dintre cerintele pe care Bucurestiul trebuie sa le îndeplineasca pentru a gazdui meciurile EURO 2020.

Proiectul are o valoare totala de 398 mln RON (82,4 mln EUR) si a fost finantat în principal din fonduri UE. Compania Arcada, Wiebe si Alstom sunt contractorii acestui proiect.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google