Leasing auto Mercedes-Benz. Aplica eficient in 10 pasi simpli

de Redactie Hit.ro | 24 septembrie 2019

Achizitia unui autoturism in leasing constituie un angajament pe termen mediu spre lung, cu o multime de avantaje, dar si dezavantaje, daca nu stii cum sa parcurgi pasii corecti.

Decizia devina si mai dificila in momentul in care optezi pentru un autoturism Mercedes-Benz.

In acest caz, alegerea ta trebuie sa urmeze clar anumiti pasi, pentru a fi sigur ca incheierea unui contract cu un dealer de masini in leasing iti va aduce beneficile asteptate.

De aceea, vorbim astazi despre 9 pasi pe care este necesar sa ii urmezi pentru a fi sigur ca ai facut alegerea cea mai potrivita, la incheierea unui contract de leasing pentru un autoturism Mercedes-Benz.

Pasul 1 - Alege-ti gama potrivita                                                                                              

Ce tip de autoturism Mercedes-Benz vrei sa iti iei in leasing? Sa fie un sedan, un cabrio sau un SUV?

Pasul 2 - Alege-ti modelele de Mercedes-Benz preferate

Intocmeste o lista cu modelele de autoturisme care se incadreaza in suma pe care esti dispus sa o platesti.

Iti poti reduce ratele de leasing alegand un model cu un consum ideal, fiabilitate ridicata, caracteristici de top in ceea ce priveste siguranta si un pret moderat al pachetului de asigurare.

Ideal este sa soliciti o lista cu vehicule care se incadreaza in cerintele tale. Din acestea, poti face o selectie preliminara, intocmind o lista scurta cu autoturismele Mercedes-Benz care se incadreaza in buget.

Pasul 3 - Intocmeste o lista cu companii de leasing

Cauta in piata dealerii care ofera autoturismele de pe lista ta si contacteaza-i pe fiecare in parte pentru a le solicita o oferta.

Pasul 4 - Solicita un Test Drive

Dupa ce ai intocmit lista scurta, contacteaza fiecare companie si solicita un Test Drive cu fiecare dintre vehiculele din lista, in cadrul caruia vei avea in vedere gradul de confort oferit, eficienta franarii, a directiei, a zgomotului intern, a eficientei sistemelor de suspensie (care iti asigura gradul de absobtie a socurilor), dar si alte functii pe care le consideri utile pentru nevoile si pretentiile tale.

Pasul 5 - Cere informatii despre nivelul de siguranta oferit

In tipul sesiunii de Test Drive, interogheaza persoana care te insoteste referitor la sistemele de siguranta ale masinii, precum sistemele de asistenta la franare (ABS), numarul de airbag-uri, sistemele de control ale stabilitatii (ESC), dar si despre ce alte functii de asistenta ofera masina.

Pasul 6 - Compara ofertele din piata

Dupa ce ai evaluat ofertele companiilor de leasing pe la care ai trecut, realizeaza o comparatie intre ofertele primite, raportul dintre oferte si calitatea autoturismelor, dar si un raport intre oferte, calitate si bugetul de care dispui.

Pasul 7 - Negociaza pretul masinii

Dupa ce ai ales dealerul cel mai potrivit pentru cerintele tale, intoarce-te la acesta pentru a incheia tranzactia, insa nu mentiona faptul ca te-ai hotarat sa aplici pentru un leasing de la acesta decat dupa ce ati negociat pretul de achizitie al masinii. Majoritatea celor care aplica pentru un leasing Mercedes nu stiu ca ratele lunare se vor baza pe pretul final convenit.

Pasul 8 - Fii atent la pretul final

Vanzatorul va incerca sa forteze incheierea tranzactiei, abatandu-ti atentia catre rata relativa mica pe care va trebui sa o platesti lunar, insa la aceasta vor fi adaugate si alte sume, care vor reprezenta taxe, asigurarea, dar si alte costuri.

Pasul 9 - Plateste avansul

Cu cat este mai mare avansul, cu atat rata lunara va fi mai mica. Trebuie sa tii cont si de faptul ca, la fel ca in cazul oricarei rate, vei suferi penalitati daca nu efectuezi platile la timp.

De asemenea, inlocuirea masinii inainte de incheierea termenului-limita din contract va atrage, de regula, penalitati (nu este cazul daca solicitarea se face contra unui alt autoturism in leasing sau cumparat de la companie).

Asadar:

-        Alege gama de autoturism potrivita

-        Intocmeste o lista de masini

-        Intocmeste o lista de dealer

-        Solicita Test Drive

-        Cere informatii suplimentare

-        Compara ofertele

-        Negociaza pretul

-        Fii atent la pretul final

-        Plateste avansul

-        BONUS: Felicitari, ai luat cea mai buna decizie!

De cele mai multe ori, decizia de a-ti lua o masina noua este puternic influentata de emotie, si e normal sa fie asa. Ai grija, insa, sa lasi loc de ratiune in ecuatia acestei decizii si sa te asiguri ca ai luat cea mai buna decizie, in acord cu resursele de care dispui, pentru a nu risca sa te inhami la un contract pe 5 ani, cu rate lunare exorbitante.

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer