LG lanseaza frigiderele, masinile de spalat si cuptoarele care chat-uiesc

de Bogdan Constantinescu | 8 mai 2014

Un nou serviciu de chat lansat de cei de la LG le permite utilizatorilor sa vada ce mancare au in frigider si sa controleze si alte dispozitive pe care le detin.

Pentru moment aplicatia respectiva poate fi folosita doar in Coreea de Sud, dar LG a anuntat ca are planuri de extindere, intai in SUA, apoi pe celelalte piete. Expertii sugereaza insa ca este vorba de un serviciu de nisa si ca acesta nu va avea o rata prea mare de adoptie, plus ca se afla in stadiul incipient al penetrarii pietei.

Aplicatia functioneaza prin intermediul Line, un serviciu de chat extrem de popular in Asia. Ori de cate ori usa frigiderului este inchisa si deschisa acesta face o fotografie a interiorului prin intermediul unei camere. Desigur, ea este trimisa posesorului si acesta poate vedea ce lipseste si ce trebuie sa cumpere in drum spre casa. De asemenea, se pot oferi si date legate de termenul de expirare al alimentelor, doar ca pentru acest lucru utilizatorul va trebuie sa introduca manual informatiile necesare pentru fiecare produs in parte.

In ceea ce priveste masina de spalat, aceasta poate fi activata prin trimiterea unui sms cu textul "Porneste ciclul de spalare", iar update-urile pot fi obtinute cu sintagma "Ce faci?". La fel, cuptorului i se poate cere sa regleze o anumita temperatura pentru ceea ce urmeaza sa fie pregatit.

Mai departe...raman doar gandurile legate de securitatea unor astfel de dispozitive, de vreme ce acestea ar putea ajunge sa fie controlate de catre persoane terte prin intermediul unor brese de securitate.

Sursa: BBC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: aplicatie frigidere LG LG aplicatii viitor frigidere inteligente
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google