Istoria din spatele tubului de aluminiu pentru trabucuri

de Redactie Hit.ro | 14 februarie 2017     Tuburile de aluminiu pentru trabucurile Havana au fost fabricate în 1932 la inițiativa lui Waldo Branden

La doi ani după moartea tatălui său - Otto Branden, partener în Braden & Stark - Waldo Branden a preluat conducerea companiei cubaneze denumită Compañia Frankau de Tabacos S.A.

Waldo s-a  preocupat intens de extinderea vânzărilor trabucurilor cubaneze într-un context în care piața tutunului pentru țigări se afla în plină dezvoltare, iar una din condițiile esențiale ale unei astfel de extinderi viza transportul în condiții optime menite să garanteze livrarea unu produsului în stare intactă.

Ca rezultat al preocupărilor sale, Waldo a descoperit că printr-un proces numit extrudare de impact care presupune folosirea aluminiului ar putea produce la un preț rezonabil un recipient adecvat pentru trabucuri.

     Solo-Seel a fost primul model de tub de aluminiu pentru trabucuri

Ideea lui Waldo Branden de a crea tuburi de aluminiu pentru protecția trabucurilor a fost respinsă categoric într-o primă fază de partenerii săi de business. Aceștia considerau că introducerea acestui nou element va fi contestată de fumătorii de trabuc, consecințele urmând se reflecte drastic în vânzăril.

 

Crezând cu tărie îm ideea sa, Waldo nu a abandonat acest proiect. Din resurse financiare proprii acesta a creat primul tub de aluminiu cunoscut astăzi sub denumirea de Solo-Seel.

    Primele trabucuri pe care a fost testat Solo Seel sunt cele ale brand-ulului H. Upmann

Odată Solo Seel creat, în toamna anului 1933 Waldo a reluat inițiativa de a prezenta în fața board-ului de conducere ideea tubului de aluminiu pentru trabucuri. De această dată nu s-a mai confruntat cu o opoziție atât de vehementă, reușind să facă și un test cu trabucurile H. Upmann.

 

Waldo reușește să-și impresioneze audiența, astfel că la începutul lunii decembrie este lansat oficial, iar în luna mai 1934 se decide ca timp de 5 ani aceste tuburi de aluminiu să fie folosite exclusiv pentru trabucurile H. Upmann.

     Peste 40% din trabucurile de pe piața actuală sunt vândute în tuburi (UK)

La doar 2 ani de la inițierea proiectului cu privire la tuburile de aluminiu pentru trabucuri, Waldo Branden părăsește forțat business-ul care l-a consacrat - ca urmare a schimbărilor tumultuoase din cadrul companiiei (Compañia Frankau de Tabacos este vândută către J. R Freeman & Sons).

 

În ciuda dispariției lui Waldo din lumea trabucurilor, ideea sa a fost preluată și extinsă progresiv. Rapoartele arată că anul trecut în UK 40% din trabucurile Havana vândute au fost în tuburi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer