Intel vrea sa reinventeze PC-ul. Nu e prea tarziu?

de Liviu Petrescu | 14 septembrie 2012

La Intel Developer Forum, reprezentantii companiei au facut o promisiune indrazneata: vor sa reinventeze PC-ul si spera ca noile procesoare Core cu arhitectura Haswell sunt elementul cheie in acest proces. Ascensiunea rapida a smartphone-urilor si tabletelor reprezinta insa vesti proaste pentru PC. Isi mai poate reveni PC-ul in forma sa actuala sau Intel mizeaza pe un cal ranit? AllThingsD a explicat care sunt obstacolele pe care le are de infruntat Intel pentru a-si realiza viziunea.

La conferinta anuala Intel din San Francisco, oficialii companiei au prezentat noi PC-uri, usoare, mici, cu ecrane detasabile, ce folosesc procesoare tot mai performante, cu consum de energie tot mai redus. Problema acestor PC-uri este ca sunt in esenta aceleasi gadgeturi de acum 10 ani, bazate pe un Tablet PC, concept ce a fost ignorat aproape complet de majoritatea consumatorilor pana la aparitia iPad-ului.

Intel vrea sa reinventeze PC-ul. Nu e prea tarziu?

1. Viziunea Intel asupra viitorului

Prioritatea Intel este sa convinga consumatorii sa lase din mana telefonul sau tableta si sa inlocuiasca aceste gadgeturi cu ceva aproape la fel de mic, cu procesor Intel.

Vanzarile in scadere ale PC-urilor au afectat si situatia financiara a companiei, dar Intel spera ca doua inventii ce au devenit populare in tablete, telefoane si console vor contribui la reinventarea PC-ului.

Oficialii Intel au prezentat doua demonstratii in acest sens: control vocal si control gestual. Nuance, compania specializata in control vocal ce a contribuit si la dezvoltarea Siri, a intrat in parteneriat cu Intel pentru un sistem de control vocal. Compania a prezentat si un sistem de control gestual, asemanator cu tehnologia Kinect pentru Microsoft Xbox, ambele urmand sa fie implementate in ultrabook-uri.

Sunt insa aceste doua concepte suficient de convingatoare pentru a readuce PC-urile pe linie ascendenta? Audienta de la evenimentul Intel a fost sceptica in acest sens.

Intel vrea sa reinventeze PC-ul. Nu e prea tarziu?


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel reinventeaza pc intel core haswell pc portabil intel
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google