IBM si Continental au semnat un parteneriat pentru masini fara sofer

de Liviu Petrescu | 12 septembrie 2013

Continental, unul dintre cei mai mari producatori de piese auto din lume, si IBM au inceput o colaborare pe termen lung pentru a dezvolta tehnologii auto speciale. Cele doua companii au in vedere masinile fara sofer, aflate in dezvoltare si la Google, si vor sa le transforme in realitate pas cu pas.

Producatorul de piese auto anticipeaza ca masinile care se conduc "singure" vor deveni realitate in 2020. Pana atunci, colaborarea cu IBM va duce la dezvoltarea unor tehnologii de asistenta pentru soferi. Software-ul propus de IBM pentru a usura viata soferilor va fi livrat OTA catre autoturisme, prin antena creata de Continental.

Cumparati de la Emag.ro Subwoofere si Amplificatoare auto

Antena Continental

Parteneriatul dintre IBM si Continental are in vedere crearea unei infrastructuri pentru preluarea de date de la masini, folosite pentru a anticipa si sugera diferite solutii soferilor aflati in trafic. In timp, software-ul IBM va duce la automatizarea completa a condusului.

Chiar daca Google a facut cele mai mari progrese in domeniul masinilor care se conduc singure, cele doua companii nu par interesate de un parteneriat cu gigantul IT. Prioritatea Continental si IBM este insa colaborarea cu producatorii de masini, pentru a-i convinge sa echipeze autoturismele cu antena speciala care permite accesul in reteaua creata de IBM.

Cumparati de la eMAG produse din Gama GPS la preturi speciale

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: parteneriat ibm continental software masini autonome masini fara sofer
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google