IBM: In cinci ani vom putea avea holograme pe telefoanele mobile

de Laurentiu Crisu | 28 decembrie 2010

Iata ca cei 3000 de cercetatori IBM si-au consultat globul de cristal si au oferit cateva predictii destul de interesante pentru urmatorii 5 ani.

Potrivit acestora, telefoanele mobile vor avea capacitatea de a produce holograme ale prietenilor sau ale colegilor, care vorbesc si se mica in timp real.

IBM lucreaza deja in laboratoarele sale la un concept de telefon mobil cu holograma, care, potrivit lui Paul Bloom, CTO IBM pentru cercetarea in telecomunicatii, ar putea fi gata in cinci ani.

Totusi, Bloom a adaugat ca trebuie sa se mai lucreze la camerele care sunt folosite pentru a crea versiuni premature ale hologramelor, iar software-ul trebuie scris pentru a putea primi input de la acele camere.

Lista IBM a inovatiilor care ar putea schimba lumea mai numara si bateriile litiu-ion care se incarca in contact cu aerul, computerele care ajuta la impartirea resurselor enrgetice peste orase intregi, navigarea GPS personalizata sau telefoanele mobile folosite ca senzori pentru a detecta evenimentele seismice sau alte fenomene ale naturii.

Potrivit lui Bloom, cei de la IBM au facut deja primi pasi in toate aceste proiecte, si exista toate sansele ca toate aceste predictii sa devina realitate.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer