HIT.ro va prezinta 3 tehnologii impresionante care pot sta la baza unor gadgeturi incredibile

de Liviu Petrescu | 18 iulie 2013

Realitatea virtuala si controlul prin gesturi sunt printre tehnologiile care se afla abia la inceput, chiar daca nu sunt complet noi. HIT.ro va prezinta 3 idei impresionante care pot sta la baza unor gadgeturi incredibile si care demonstreaza potentialul inovatiei de a schimba complet modul in care interactionam cu tehnologia.

1. Oculus Rift

Chiar daca realitatea virtuala este un concept care parea tangibil inca de acum 20 de ani, nu s-a transformat inca intr-un fenomen de masa. Oculus Rift ar putea fi pasul inainte necesar. Casca de realitate virtuala este mai usoara, mai eficienta si mai populara decat orice alt gadget similar de pana acum.

Cand creatorii ei au apelat la KickStarter pentru a strange fonduri, aveau nevoie de 250.000 de dolari. Au strans aproape de 10 ori mai mult: 2,43 milioane dolari.

La un pret de 300 dolari si cu o greutate de 220 grame, Oculus Rift ofera o rezolutie de 1280x800 (640x800 pentru fiecare ochi) si ar putea revolutiona viitorul jocurilor 3D.

2. Grasp

Omek Technology, compania care a creat Grasp, a fost achizitionata de Intel pentru suma de 40 de milioane de dolari. Investitia ar putea fi extrem de profitabila: Grasp recunoaste gesturile si miscarile (3D) si poate fi integrata mult mai usor de developeri intr-o gama larga de produse.

Demonstratia Grasp la CES 2013 dovedesta ca viitorul PC-ului ar putea fi in controlul prin gesturi. Intel planuieste sa creeze o interfata pentru PC asemanatoare cu Kinect, care recunoste gesturi cu degetele la distanta de 10 cm, dar si miscarile intregului corp la o distanta mai mare.

3. PrimeSense Capri

Deocamdata nu este clar daca Apple va achizitiona PrimeSense, compania care a creat primul Kinect, dar investitia ar putea fi inteleapta pentru companie.

Samsung inoveaza in domeniu si pe telefon, prin modul in care camera Samsung Galaxy S4 urmareste miscarile ochilor utilizatorului, si prin senzorii televizoarelor inteligente care permit userului sa joace Angry Birds doar prin gesturi.

Apple nu-si permite sa ramana in urma, iar o tehnologie de control prin gesturi, ca PrimeSense Capri, ar putea fi un avantaj pretios pentru iPhone, in conditiile in care cota de piata Android este in crestere.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: realitate virtuala control prin gesturi oculus rift intel grasp apple primesense
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google