Google face lobby de 5 milioane de dolari pe langa Congresul SUA si agentii federale

de Redactia Hit | 22 aprilie 2015

Google a cheltuit, in primul trimestru din 2015, 5,47 milioane de dolari pe lobby-ul facut pe langa Congresul SUA si agentii federale, fiind compania din IT care a dat cei mai multi bani in acest scop, la inceputul anului.

Datele au fost compilate de Center for Responsive Politics, arata Zdnet.

Din 2008 pana in prezent, Google a dat pe lobby 74,55 milioane de dolari. Chiar daca cifra pare a fi impresionanta, exista alte companii care investesc mai mult in acest scop.

De exemplu, AT&T a cheltuit 117,4 milioane de dolari in ultimii 7 ani, in timp ce Verizon si Comcast au dat fiecare peste 112 milioane de dolari. Alti giganti IT, insa, nu pun prea mare pret pe lobby.

Printre acestia se numara Amazon (18,5 milioane de dolari) si IBM (peste 37 milioane de dolari).

Datele au fost facute publice dupa ce Wall Street Journal a scris ca reprezentantii Google merg la Casa Alba, in medie, o data pe saptamana.

Lobby-ul in Statele Unite cuprinde o gama larga de activitati, printre care se numara angajarea avocatilor pentru a reprezenta interesele companiilor in discutiile cu cei care fac legile.

Cititi in continuare despre "Google face lobby de 5 milioane de dolari pe langa Congresul SUA si agentii federale" pe Ziare.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google lobby record lobby companii sua lobby ce inseamna lobby
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google