Google construieste 180 de sateliti pentru a asigura tuturor accesul la internet

de Bogdan Constantinescu | 3 iunie 2014

Dorinta celor de la Google de a deveni un ISP major este pusa deja in practica, cu Google Fiber care a ajuns deja in mai multe orase din SUA.

Iar Google face urmatorul pas, adica doreste sa construiasca 180 de sateliti care sa ofere acces la internet oricui de pe glob.

Compania nu a ascuns niciodata publicului ambitia sa de a ajunge la cele doua treimi din populatia globului care nu dispun de acces la internet sau care se folosesc de un internet ramas in urma timpurilor. 

Pana acum Google a facut cateva teste folosind baloane sau drone, luna trecuta Google achizitionand si Titan Aerospace, un producator de drone pe care ar fi dorit sa-l achizitioneze si Facebook, cu aceleasi planuri de a oferi internet tuturor.

Varianta bazata pe sateliti ii va costa aproximativ 3 miliarde de dolari pe cei de la Google. Este vorba de 180 de sateliti, fiecare dintre acestia cantarind aproximativ 115 kilograme. Odata lansati si asigurand accesul tuturor la internet, lumea va fi, desigur, pregatita sa pompeze bani in advertising-ul de la Google.

Sursa: Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lansare sateliti Google acces internet Google proiect internet Google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google