Ghid funerar pentru cei ce apelează la firmele de servicii funerare

de Redactia Hit | 3 mai 2018

 

Sentimentele, stările prin care trecem, emoțiile puternice pe care le resimțim în anumite momente ale vieții, pot afecta destul de mult starea noastră fizică. Mintea și sufletul sunt strâns legate de corpul nostru și de felul în care ne simțim.

De aceea, când trecem prin perioade cu un puternic impact emoțional, prin perioade care ne afectează foarte mult, cum e decesul unei persoane dragi, e posibil ca durerea resimțită să se răsfrângă asupra întregului organism.

O înmormântare aduce cu ea și multe lucruri ce trebuie organizate, dar totodată și o grămadă de întrebări, întrebări la care Funerare Alexandru, o firmă de pompe funebre din București a decis să ne răspundă.

Ce acte avem nevoie și de unde le putem procura?

Cea mai des adresată întrebare este cea ce privește formalitățile legale și actele ce trebuie întocmite în momentul în care o persoană dragă trece în neființă.

Pentru început, vom începe cu actele necesare pentru declararea decesului:

-          Certificatul constatator în original care va rămâne la starea civilă

-          Cartea de identitate a persoanei decedate în original sau în copie

-          Certificatele de naștere și de căsătorie în original și copie și acte care să ateste gradul de rudenie

-          Cartea de identitate a persoanei care declară decesul

În cazul în care persoana decedată avea antecedente (suferea de o boală) nu mai este necesar să anunțați salvarea sau poliția deoarece aceștia nu pot elibera certificatul constatator de deces. Medicul legist sau medicul de familie poate elibera acest certificat, însă poate dura foarte mult. În acest caz, cel mai bine este să sunați la firma de pompe funebre

Dacă persoana a decedat din cauze necunoscute și pare să fi fost o crimă, trebuie să sunați la poliție și ambulanță. Dacă aceasta din urmă decide că e un caz de INML, atunci cei de acolo vă vor elibera certificatul constatator de deces.

După ce luați legătura cu firma de pompe funebre, lucrul cel mai recomandat, aceștia au obligația de a trimite o mașină specială de recuperare pentru a transporta corpul neînsuflețit în sala special amenajată pentru dezinfectare, îmbălsămare, toaletare, cosmetizare și îmbrăcare.

După tot acest proces persoana poate fi depusă la capelă în baza certificatului de îmbălsămare eliberat de medicul firmei sau poate fi păstrat la frigider până când familia își dă acordul de a fi transportat la capelă.

 

 

Ce pune la dispoziție firma de pompe funebre Funerare Alexandru?

Funerare Alexandru pune la dispoziție pachete complete de servicii funerare bazate doar pe ajutorul de înmormântare. Acestea includ serviciile de îmbălsămare și toaletare, transportul persoanei decedate, seturi de pominete și chiar loc de veci.

Avantajul de a alege o firmă de pompe funebre ca Funerare Alexandru este că oferă servicii complete, legale și că vă pot ajuta să treceți mai ușor peste momentele grele din viață.

Mintea nu se poate concentra asupra lucrurilor organizatorice și aveți nevoie de liniște pentru a vă aduna gândurile și a vă gândi la momentele frumoase petrecute cu acea persoană. De asta trebuie să apelați la Funerare Alexandru.

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer