Ghid: cum se copiaza o caseta VHS pe PC

de Liviu Petrescu | 15 martie 2012

Multi mai pastreaza si acum casete VHS pe care nu sunt dispusi sa le arunce, fie din motive sentimentale, fie pentru ca au un continut ce nu poate fi inlocuit. HIT.ro va propune un ghid despre cum se copiaza o caseta VHS pe DVD.

Serviciile de copiere VHS pe DVD pot oferi preturi bune insa unii nu vor sa lase in seama unor straini casetele video pretioase. Iata cele mai bune modalitati de a copia acasa o caseta VHS pe DVD, potrivit TopTenReviews.

Cei care au pastrat casetele video in conditii bune si mai au inca aparatul necesar pentru citirea lor pot alege intre mai multe moduri de a capta imaginea analog in format digital. Acest proces nu poate fi insa realizat pe un PC la fel de vechi ca aparatul video.

1) Configuratia PC minima pentru captura video

Transferul casetelor video pe DVD implica procesarea imaginii, lucru ce necesita resurse importante. Cu cat PC-ul are un procesor mai bun si spatiu de stocare mai mare, cu atat procesul se va desfasura mai rapid.

Se recomanda folosirea unui PC cu un procesor care ajunge cel putin la frecventa de 2,8 GHz. Minimul necesar de memorie RAM este de 512MB. Spatiul de stocare poate fi o problema, deoarece continutul video analog ocupa zeci de GB inainte de procesare si de scrierea pe DVD. Spatiul necesar poate varia intre 40GB si 120GB, insa cu cat utilizatorul are mai mult spatiu liber pe HDD, cu atat mai bine.


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer