Gambinospizza.ro invata iubitorii de pizza cu sa prepare si singuri acest preparat deliocios

de Redactie Hit.ro | 20 decembrie 2017

Pizza nu se mai pregateste astazi doar in bucatariile maestrilor din restaurante sau pub-uri, ci si acasa. Gurmanzii carora le face placere sa gateasca incearca, de regula, numeroase retete, pentru a-si face propria pizza. Primul avantaj al pregatirii pizza acasa este ca oamenii pot sa puna orice ingrediente isi doresc, la final obtinand gustul preferat. Chiar pot combina elemente pe care nu le gasesc in general in pizzerii sau pot pune o cantitate mai mare dintr-un anumit ingredient, in functie de preferinte. Exista insa cateva trucuri care ajuta la obtinerea unui gust delicios, asemanator cu cel din pizzerii, indiferent daca se doreste realizarea unei pizza cu blat pufos sau crocant, iar Gambinospizza.ro le dezvaluie celor care vor sa incerce si singuri sa prepare o pizza.

In primul rand, aluatul trebuie sa fie lipicios, daca se doreste obtinerea unui blat crocant. Cu cat crusta aluatului este mai crocanta, cu atat aluatul va fi mai umed. In cazul in care se doreste obtinerea unei pizza pufoase, se recomanda incorporarea treptata a unei cantitati mai mari de faina in aluat.

Un alt truc este lasarea aluatului in frigider timp de o noapte. De ce? Atunci cand glutenul din faina sta la temperaturi mici, aluatul se odihneste si va fi mai usor de intins atunci cand este cazul, devenind elastic si usor de modelat. Preferabil este ca aluatul sa se puna la rece intr-un recipient uns cu unt, dupa ce a fost transformat intr-o bila mare. Bolul folosit trebuie neaparat acoperit la final cu o folie din plastic.

Una din problemele pe care le intampina cei care pregatesc pizza acasa este ca aluatul se lipeste. Pentru a preveni acest lucru, se poate folosi malaiul. Acesta trebuie presarat pe tava in care urmeaza sa se coaca aluatul. Cuptorul trebuie intotdeauna incins foarte bine, inainte de a se pune pizza aici. Preferabil ar fi sa se dea cuptorul la 250 de grade sau chiar mai mult. Cu cat temperatura este mai mare, cu atat blatul va fi mai delicios si mai bine copt, atat in interior, cat si la exterior. Bucatarii lasa, de obicei, cuptorul la incins cel putin treizeci de minute inainte de a-l folosi.

Bucatarii recomanda sa se evite folosirea unei cantitati prea mari dintr-un anumit ingredient care sa se puna pe pizza. Daca se adauga mai mult de trei, patru ingrediente peste blat, atunci exista riscul ca preparatul sa nu se coaca asa cum trebuie, arzandu-se la suprafata si fiind crud la interior. De asemenea, este importanta cantitatea de sos folosita pe deasupra. Atunci cand se pune prea mult sos peste pizza, este foarte probabil ca preparatul sa devina foarte moale si sa-si piarda gustul. Se recomanda folosirea a cel mult trei linguri de sos (dulce sau picant, in functie de preferinte) peste pizza.

 

Pregatirea unei pizza acasa poate fi ocazia perfecta de petrecere a timpului in familie sau modul in care se distreaza prietenii. Chiar daca faina s-ar putea sa zboare prin bucatarie, iar ingredientele mancate inainte sa ajunga pe pizza, distractia va fi, cu siguranta, garantata! Daca experienta nu are rezultatul dorit, printr-o comanda la Gambinos Pizza problema se va rezolva in cel mai scurt timp.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google