Foxconn inlocuieste muncitorii cu 1 milion de roboti

de Cristina Enescu | 2 august 2011

Foxconn, compania chineza responsabila pentru aproximativ 40% din productia globala de gadget-uri, a anuntat ca intentioneaza sa inlocuiasca muncitorii umani cu roboti.

In urmatorii trei ani, producatorul planuieste sa includa 1 milion de roboti in forta de munca, intr-o incercare de a "reduce cheltuielile si de a imbunatati eficienta", noteaza Time, citand Xinhua, agentia de presa chineza.

Foxconn isi inlocuieste muncitori cu 1 milion de roboti

In prezent, Foxconn foloseste 10 000 de roboti, dar intentioneaza sa creasca acest numar pana la 300 000 la nivelul anului 2012, pentru ca, in trei ani, liniile de productie sa integreze 1 milion de roboti.

Compania a ajuns in atentia presei si a activistilor muncii dupa ce anul trecut 18 muncitori au incercat sa se sinucida, iar 14 dintre ei chiar au reusit.

Ca raspuns la aceasta situatie, compania a marit salariile cu 30% in luna iunie si cu inca 66% in luna octombrie, desi a sustinut ca sinuciderile nu au nicio legatura cu salariile.

In plus, angajatilor li s-a cerut sa semneze angajamente potrivit carora nu se vor sinucide.

Foxconn isi inlocuieste muncitori cu 1 milion de roboti

Majoritatea activistilor din campul muncii au pus sinuciderile din fabricile Foxconn pe seama conditiilor precare de munca, a orelor prelungite peste program si a presiunilor interne.

In prezent, compania are 1.2 milioane de angajati.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google