Fitbit Sense ECG ar trebui sa fie gata pana la sarbatori

de Redactie Hit.ro | 31 august 2020

Fitbit

Fitbit a realizat integrarea in mare parte din senzorul de inima ECG in smartwatch-ul sau Sense. Dar cand il vei folosi? Din fericire, probabil ca nu va trebui sa asteptati prea mult.

Dispozitivele Fitbit, VP Larry Yang, a declarat pentru Wareable ca ECG se afla in procesul de „revizuire finala” cu FDA si ca va primi autorizatie atat in ​​SUA, cat si in Uniunea Europeana in perioada Craciunului. Un purtator de cuvant suplimentar a adaugat ca compania nu poate oferi o data specifica.

Fitbit Sense ECG: De ce intarzierea?

Aceasta nu garanteaza ca functionalitatea ECG va fi disponibila in momentul in care Fitbit va primi autorizarea. Fitbit va trebui sa furnizeze actualizari pentru a activa functia. Totusi, acest lucru sugereaza ca nu va trebui sa asteptati pana in 2021 pentru a verifica semne de posibile nereguli cardiace, cum ar fi fibrilatia atriala.

Desi acest lucru va poate lasa sa asteptati luni de zile pentru functionalitate, acest tip de intarziere este prea obisnuit pentru functiile ECG de pe ceasurile inteligente. Senzorul ECG al Apple Watch Series 4 nu a putut fi utilizat in SUA decat in ​​decembrie 2018, la cateva luni dupa lansare. A durat si mai mult pentru a ajunge in alte tari. Senzorul Galaxy Watch 3 a eliminat FDA, dar inca nu a fost activat in SUA. Si, dupa cum remarca Wareable, Withings s-a straduit sa obtina aprobarea ECG pentru dispozitive precum ScanWatch, in ciuda lunilor de asteptare.

Autorizatiile pot dura mult timp datorita naturii testarii. Chiar si o modificare minora la jumatatea dezvoltarii ar putea necesita un nou studiu clinic, ceea ce face dificila predictia exacta cand oficialii vor aproba tehnica medicala. Acest lucru este important pentru un senzor ECG care ar putea determina o calatorie la medic, dar poate fi frustrant daca sunteti dornici sa utilizati ultima functie a ceasului.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google