Facebook si YouTube ii innebunesc pe profesorii britanici

de Radu Eftimie | 16 august 2011

O treime dintre profesorii britnici au fost victimele unor abuzuri online din partea elevilor si chiar parintilor, releva un studiu realizat de Universitatea Plymouth. Majoritatea profesorilor care au reclamat abuzurile online sunt femei, se mai arata in studiul publicat de BBC.

Potrivit studiului, 72% dintre pedagogii britanici sustin ca abuzurile online - adica aparitia pe internet a unor filmulete ai caror protagonisti sunt ei sau comentarii acide sau jignitoare la adresa lor - vin de la elevi.

Facebook si Youtube ii innebunesc pe profesori britanici

Un sfert dintre criticile dure aduse profesorilor vin insa chiar din partea parintilor elevilor. Principalele canale online prin care copiii si parintii fac referiri la profesorii antipatici sunt reteaua sociala Facebook, portalul video YouTube, dar si site-ul specializat in "notarea" profesorilor, ratemyteacher.com.

Potrivit declaratiilor coordonatorului studiului, profesorul Andy Phippen, este surprinzator ca si parintii se lanseaza in comentarii jignitoare la adresa cadrelor didactice, mai ales ca pana de curand nu se intamplase asa ceva. Ceea ce patesc profesorii din Marea Britanie nu este deloc amuzant.

Desi ar fi vorba, la o prima vedere, doar de cateva comentarii sau postari online, unii profesori spun ca au fost nevoiti sa se interneze in spitale de psihiatrie, in vacanta de vara, pentru ca abuzurile elevilor si parintilor ii adusesera la un pas de sinucidere.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google