Estimari IDC 2015: Piata PC scade cu 5% in timp ce piata tabletelor va creste cu doar 2 procente

de Redactia Hit | 13 martie 2015

Livrarile de PC-uri vor inregistra, in acest an, o scadere de 4,9%, regresul fiind chiar mai accentuat decat cel anticipat anterior, de 3,3%, afirma IDC, in cel mai recent studiu.

Piata PC-urilor va scadea cu 4,9% in acest an, in ciuda tendintei de stabilizare a pietei manifestata in 2014. In principal, scaderea estimata de IDC se bazeaza pe evolutia cererii pentru alte segmente de produse, precum tabletele si device-urile mobile inteligente, pentru care exista premise puternice de crestere.

Potrivit IDC, nici piata tabletelor nu mai este la fel de expansiva cum era in anii trecuti, insa in acest caz nu vorbim despre scadere, ci despre o crestere mica a livrarilor acestui tip de device-uri pentru 2015, mai exact 2.1%.

IDC afirma ca daca cererea de tablete PC ar fi fost mai mare in acest an, segmentul care ar fi pierdut de pe urma acestui trend ar fi fost tot cel al PC-urilor. Intr-un prim studiu legat de evolutia pietei tabletelor in 2015, IDC estima o crestere de 5,2% a acestui segmment, pentru ca acum sa faca o corectie pana la 2,1%.

Producatorul de tablete care va avea cel mai mare impact negativ asupra cresterii segmentului va fi Apple, sustine IDC, in conditiile in care cererea pentru iPad-uri este in scadere, dar mai ales pentru ca americanii nu produc dispozitive 2 in 1 (sau hibride), care au inca priza printre utilizatori.

Previziunile actualizate in scadere ale IDC pentru livrarile de PC-uri si tablete au la baza evolutia sub asteptari inregistrata in ultimul trimestru al lui 2014.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: piata pc 2015 estimari piata tablete 2015 previziuni idc pc 2015
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google