Este oficial: Nokia a cumparat Alcatel-Lucent pentru 15,6 miliarde euro

de Redactia Hit | 15 aprilie 2015

Ieri scriam despre discutiile dintre Nokia si Alcatel-Lucent care vizau preluarea producatorului de echipamente de retea, iar astazi iata ca deja tranzactia a primit, oficial, unda verde.

Tranzactia prin care Nokia a achizitionat Alcatel-Lucent este evaluata la 15,6 miliarde de euro, iar preluarea duce la nasterea unui al treilea mare jucator global pe piata echipamentelor de telecomunicatii, dominata pana acum de Huawei si Ericsson.

Potrivit Ziarul Financiar, care citeaza un comunicat de presa, "investitorii Alcatel vor primi 0,55 actiuni Nokia pentru fiecare unitate detinuta, astfel ca producatorul francez va detine o participatie de 33,5% din noua companie".

Aceeasi sursa mai precizeaza si ca noua companie se va numi Nokia si il va avea ca director general pe actualul CEO al Nokia, Rajeev Suri, in timp ce presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, va prelua aceeasi pozitie si in cadrul noii firme.

Tot Ziarul Financiar mai puncteaza poate cel mai mai important detaliu din aceasta stire a zilei, cel putin pentru romani. Dupa plecarea din Romania a Nokia, compania finlandeza se vede in situatia de a se intoarce aici, tocmai in urma tranzactiei anuntata astazi. Mai exact "in urma cu un an de zile Alcatel Lucent avea in Romania peste 500 de ingineri implicati in activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul telefoniei mobile - printre care inclusiv tehnologii de ultima generatie precum 4G, peste 250 de ingineri care dezvolta solutii de tip cloud sau "big data" si alti peste 550 de ingineri care lucreaza in centrul care administreaza retele de comunicatii mobile pentru operatori din strainatate. Operatiunile Alcatel Lucent din Romania sunt concentrate in Timisoara si in Bucuresti. In ultimii ani compania a investit peste o suta de milioane de euro in Romania", mai scrie Ziarul Financiar.

Nu in ultimul rand, conform companiei de cercetare IDC, prin cumpararea Alcatel, Nokia va depasi competitorii Ericsson si Huawei, cel putin pe piata furnizorilor de echipamente pentru retelele wireless.

Sursa: Ziarul Financiar

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia preluarea alcatel lucent valoare preluare nokia alcatel nokia echipamente de retea huawei ericsson
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google