Elevii romani vor sa ajunga programatori sau ingineri de sistem (Infografic Samsung)

de Redactia Hit | 11 iunie 2015

Samsung Electronics Romania va lansa o aplicatie vocationala pentru tanara generatie, in cadrul programului de educatie digitala initiat in urma cu patru ani si care are ca scop indrumarea tinerilor in alegerea unei meserii viitoare.

In 2014, in cadrul caravanei Trends of Tomorrow, derulata in parteneriat cu D&D Research si eJobs, peste 8.000 de tineri au completat teste de orientare vocationala etalonate si calibrate pe populatia din Romania (Holland – orientare vocationala, BFQ - personalitate, IST - inteligenta) care sa ii ghideze in alegerea carierei care li se potriveste.

In topul preferintelor apar urmatoarele meserii: programator (14,6%), inginer de sistem in informatica (11%), avocat (10,7%), manager business (9,7%), actor (8,5), medic chirurg (8,4%), contabil (6,6%), medic cardiolog (5,3%), farmacist (5,1%), arhitect (5%). In schimb, profilul personalitatii lor care arata ca acestia sunt firi sociabile, carora le place sa interactioneze cu ceilalti si sa dezvolte prietenii, ii recomanda mai degraba pentru meserii umaniste si zona de servicii, potrivit unui comunicat de presa.

Pornind de la aceste informatii, Samsung isi propune ca in 2015 sa incurajeze tinerii sa-si exploreze potentialul profesional printr-o abordare atat creativa, cat si stiintifica. Pentru a simplifica acest proces si a ajunge mai usor la publicul tinta, programul Trends of Tomorrow 2015 va avea, pe langa evenimentele la nivel national, si o importanta componenta online: aplicatia vocationala Trends of Tomorrow, pe care tinerii o pot descarca in mod gratuit. Aceasta le stabileste profilul vocational si le sugereaza atat meserii care li se potrivesc, cat si parcursul educational necesar pentru a ajunge la ele.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: studiu samsung elevi aplicatie vocationala pentru tineri trends of tomorrow samsung
spacer
Opiniile cititorilor
spacer