Echipa tehnică HdSupraveghere.ro confirmă avantajele camerelor IP de monitorizare video

de Redactie Hit.ro | 4 mai 2017

Un sistem de supraveghere analogic nu se poate ridica la standardele impuse de tehnologia IP. Funcționalitățile mult îmbogațite ale celui din urmă sunt promotorii care au contribuit la creșterea popularității înregistrate în ultimii ani de proiectele care se bazează pe sistemele IP.

 

Grafica de înaltă calitate. Nu reprezintă o noutate faptul că o cameră IP furnizează imagini mult mai clare pentru proprietar decât acelea pe care ar putea sa le redea un echipament analogic. Explicația pe care o oferă specialiștii HD Supraveghere constă în eliminarea procesului de convertire a semnalelor analogice în semnale digitale, în cazul unei camere IP datele fiind înregistrate încă de la bun început în format digital, aspect care nu determină diminuarea calității finale.

 

Un exemplu real constă în rezoluția minimă a unei camere IP, care ajunge la 1,3 megapixeli. Deși este considerată a fi cea mai slabă rezoluție disponibilă pe piața, ea o depașește de patru ori pe cea oferită de un echipament analogic. Având în vedere rezoluția îmbogățită, crește și eficiența camerei de supraveghere, căci proprietarului îi va fi mult mai ușor să identifice detalii precum numerele de înmatriculare ale mașinilor ce îi încalcă spațiul privat sau care ajută la deplasarea autorilor unui jaf, ori trasăturile faciale distinctive ale infractorilor. Modelele de camere IP cu lentile ajustabile contribuie și la acoperirea unei arii mai mari din spațiul monitorizat.

 

Fiabilitatea. Datele video înregistrate de camerele IP sunt mult mai facil de accesat pentru a fi revizuite și, mai mult decât atât, ele pot fi recuperate mai ușor comparativ cu datele înregistrate de o cameră analogică. Datele pot fi recuperate mai facil pentru ca, la alegerea proprietarului, datele pot fi înregistrate pe multiple NVR-uri secundare, astfel încat conservarea acestora să nu depindă exclusiv de integritatea și funcționalitatea NVR-ului de bază.

 

Spațiul de stocare este mult mai mare, iar accesibilitatea este posibilă și de la distanțe mari. Având în vedere faptul ca dispozitivele inteligente sunt instalate în rețea, ele permit accesul de la distanță prin intermediul numeroaselor dispozitive de ultimă generație, așa cum sunt tabletele sau smartphone-urile. Utilizatorul care dorește să acceseze sistemul IP poate face acest lucru printr-o simplă conexiune la internet.

 

Conectare tip wireless și funcții inteligente. Modelul clasic de conectare al camerelor de monitorizare video se bazează pe cablurile standard. Dacă designul casei este unul mai avangardist, iar eventualele cabluri vor periclita estetica dorită, atunci se recomandă camerele IP wireless. De asemenea, ele devin o soluție pentru proprietarii care doresc să le implementeze în spații aparte, unde cablurile influențează în mod negativ procesul de instalare și ori mobilitatea persoanelor, asta în cazul ariilor cu trafic intens. Caracterul preventiv al camerelor IP este asigurat prin includerea acestora într-un sistem complet de monitorizare, dotat cu o serie de funcții adiacente, așa cum ar fi recunoașterea facială a persoanelor care patrund în aria monitorizată sau declanșarea alarmelor configurate să pornească la detecția obiectelor lipsă.

 

Costuri reduse. Infrastructura redusă pe care o implică la nivelul procesului de montaj asigură o accesibilitate sporită camerelor IP, deși tehnologia o depașește în performanțe pe cea analogică.  Spre exemplu, camera Hikvision Wi – Fi Dome este prevăzută cu un senzor de imagine, cu o lentilă ajustabilă a carei deschidere ajunge la 106 grade, dar si cu funcție dubă de monitorizare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Adițional, este dotată cu alarmă, cu software Android, fiind compatibilă cu o gamă extinsă de NVR-uri, iar prețul de achiziție este dublul vârfului de gamă pentru secțiunea camerelor analogice, aspect care o transformă într-o investiție economică pe termen lung.

 

 

Organizarea în jurul rețelelor tip Ethernet. Alegerea unei camere IP care operează fără sursă de alimentare, ci print-un cablu Ethernet, constituie un avantaj pentru proprietarii care doresc să integreze dispozitivele cu alte sisteme ce rulează pe reteaua comună. 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer