Doua echipe din Romania, castigatoare la Intel RealSense App Challenge - in competitie au fost 7.000 de proiecte!

de Redactia Hit | 12 mai 2015

Romania are doua proiecte castigatoare la Intel RealSense App Challenge, competitie mondiala din domeniul computingului perceptual, menita sa schimbe modul în care oamenii si computerele interactioneaza.

Cele doua proiecte romanesti castigatoare sunt Drill Sergeant Simulator, aplicatie prin care utilizatorul are posibilitatea sa antreneze soldatii virtuali din subordine prin interactiune naturala, si MoodFlux, un player audio prin care poate fi controlat playlistul cu ajutorul gesturilor mainii. Ambele echipe au obtinut locul doi si premii în valoare de 10.000 de dolari fiecare.

Drill Sergeant Simulator by Badrobot

Creata de echipa Badrobot, formata din Silviu-Tudor Serban si Andrei Nistor (ambii din Hunedoara), aplicatia interactiva Drill Sergeant Simulator a fost dezvoltata de cei doi de la zero pentru Intel RealSense App Challenge si s-a materializat in forma unui joc imersiv. Este un concept original, care le apartine in totalitate.

VEDETI MAI MULTE DETALII DESPRE Drill Sergeant Simulator

MoodFlux by Evozon MoodFlux

Aplicatie castigatoare la categoria "Natural interaction", MoodFlux a fost dezvoltata de Claudiu Cretu (37 de ani), Calin Mihalceanu (27 ani), Alex Marinescu (25 ani), David Lapsanschi (23 ani) si Miklós Albert (24 ani). Toti membrii echipei Evozon MoodFlux sunt din Cluj si lucreaza ca ingineri software, patru dintre ei avand background de programator si unul de designer grafic. Aplicatia MoodFlux reprezinta urmatorul pas in evolutia modului in care oamenii interactioneaza cu muzica lor, fie ea de pe PC sau orice alt dispozitiv.

In forma cea mai simpla, MoodFlux, are toate caracteristicile unui player audio, dar se deosebeste de restul prin felul in care utilizatorul interactioneaza cu aplicatia si prin felul in care isi poate gestiona colectia de melodii.

VEDETI MAI MULTE DETALII DESPRE MoodFlux

7.000 de proiecte au fost inscrise in competitia globala, din 37 de tari si merita mentionat ca din Europa, alaturi de Romania au mai castigat doar echipe din Germania, Marea Britanie si Ucraina.

"Suntem foarte mandri de premiile echipelor romanesti obtinute la Intel RealSense App Challenge, care confirma din nou valoarea tinerelor talente software din tara noastra si importanta pregatirii lor tehnice, în contextul global. Intel Romania i-a premiat pe toti cei sapte castigatori cu cate o tableta super performanta, cu procesor Intel. Le dorim mult succes pe viitor", a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Romania si Bulgaria.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Intel RealSense App Challenge Drill Sergeant Simulator by Badrobot MoodFlux by Evozon MoodFlux premii romania intel challenge
spacer
Opiniile cititorilor
spacer