De ce folosim echipamente de protecție de calitate?

de Redactie Hit.ro | 19 mai 2017

 

4 avantaje pentru siguranța la lucru

 

 

Siguranța la lucru este una dintre condițiile esențiale pentru a duce un proiect la bun sfârșit. Echiparea corespunzătoare poate face diferența între o lucrare executată ca la carte și întârzierile datorate accidentelor de lucru.

Atât pentru meșterii ocazionali cât și pentru angajatori și lucrători profesioniști, echipamentul de protecție trebuie să fie pe lista priorităților. Alegerea unor echipamente de calitate se dovedește a fi o investiție de termen lung, atât pentru bunăstarea lucrătorilor, cât și a bugetului firmei. Totuși, care sunt și celelalte avantaje?

 

1.      Scăderea riscului de accidente

 

În mod evident,  principala funcție a echipamentului de protecție este de a asigura siguranța în timpul lucrului. Riscurile de accidentare pot fi minimizate cu ajutorul echipamentului de protecție, în funcție de activitatea prestată. Fie că vorbim despre munca în ateliere auto, construcții, logistică sau industrie, chiar și accidentările minore pot duce la zile de muncă pierdute, și o productivitate scăzută. De aceea, îmbrăcămintea de protecție cât și fiecare pereche de incaltaminte de protectie trebuie aleasă în funcție de riscurile implicate, durata activităților etc.

 

2. Îndeplinirea obligațiilor legale

 

În special pentru angajatori, echiparea și instruirea adecvată a lucrătorilor este o obligație ce nu trebuie neglijată. Deși nu amenzile și controalele ar trebui să fie motivația principală, acestea au rolul de a convinge atât angajatorii cât și angajații să conștientizeze utilitatea echipamentului de protecție. În urma unui potențial accident, trebuiesc lansate investigații, controale ITM, iar deznodământul poate include despăgubiri, amenzi, și alte implicații legale.

 

3. Grija pentru angajați

 

Este de la sine înțeles că un angajat sănătos este un angajat mulțumit; odată cu minimizarea riscurilor de accidentare, lucrătorii se vor simți mai în siguranță la locul de muncă, ceea ce se traduce într-un moral mai ridicat și o productivitate crescută. Bunăstarea angajaților ar trebui să fie unul din principalele interese ale unui angajator. În plus, o imbracaminte de protectie personalizată poate da un plus de individualitate uniformei de lucru, iar o pereche de bocanci de protectie este cât se poate de binevenită și în anumite condiții de vreme nefavorabilă, având un dublu scop.

 

4. Cheltuieli amortizate

Achiziția de echipamente de protecție de calitate este o investiție de termen lung. Cu mentenanța potrivită, acestea au o durată de viață superioară, iar nivelul de protecție oferit se poate menține mai mult timp. Spre deosebire de acestea, echipamentele de protecție de calitate inferioară vor oferi o protecție scăzută la riscuri, vor fi înlocuite mai des, iar angajații vor fi descurajați de folosirea acestora.

 

protecție scăzută la riscuri, vor fi înlocuite mai des, iar angajații vor fi descurajați de folosirea acestora.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer