De ce este important să tai mereu cheltuielile

de Redactie Hit.ro | 22 martie 2018


De ce este important să tai mereu cheltuielile

Pentru mulți dintre noi tăierea cheltuielilor pare un calvar, pentru că avem impresia că trebuie să renunțăm la micile plăceri ale vieții. Dar, cumpărăturile excesive fac mai mult rău decât bine. Shopping-ul este o activitate estrem de populară și având în vedere că de multe ori nici nu trebuie să ne deplasăm pentru a cumpăra ceva, este și facilă. Ușor, ușor intrăm într-o rutină care ne face rău și nu ne oprim să ne gândim la consecințe. Dar dacă rupi lanțul acestor slăbiciuni vei putea să te bucuri de alte aspecte ale vieții dar și să înveți despre oportunități noi, cum ar fi despre instituțiile de unde iei primul credit gratis (kviklån første lån gratis) cu care să înlocuiești cardul de credit. 

Atunci când te decizi să tai din cheltuieli trebuie să fii mereu alert. Ceea ce înseamnă că în mod constat trebuie să te întrebi dacă vei folosi acel obiect mai mult de 30 de minute. Această regulă te va responsabiliza să investești numai în lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Uite-te în șifonier.  Cât de multe haine dintre cele pe care le deții le porți în mod constant? Debaraua este plină de lucruri pe care le-ai cumpărat și apoi ai realizat că de fapt nu se potrivesc cu ceea ce ai în casă sau nu îți mai plac? Fă curat! Aruncă sau donează tot ce nu porți și nu mai folosești. Iar pe viitor întreabă-te dacă vei folosi acel produs mai mult de 30 de minute. Dacă răspunsul este negativ, renunță. 

O alt metodă de a tăia din cheltuieli pe termen lung este să investești în calitate nu în cantitate. Un produs de calitate superioară va putea fi folosit mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu vei fi nevoit să îl înlocuiești curând. Pe termen lung vei rămâne cu mai mulți bani în buzunar. Cumpărând mereu lucruri mărunte ajungi la sapă de lemn. Gândește-te la scopul tău financiar. Este mai important să cumperi ceva mic decât să îți atingi țelul? La aceste lucruri trebuie să te gândești mereu, în special atunci când încerci să tai din cheltuieli. 

De asemenea, vei fi mai fericit. Foarte muți psihologi recomandă dă investești în tine, nu în lucruri. Asta înseamnă că trebuie să acumulezi experiențe, nu lucruri. Cu alte cuvinte, este mai indicat să pleci în vacanță ori de câte ori îți permite timpul decât să cumperi multe gadget-uri. Evită pe cât posibil mall-urile care te îndeamnă să cumperi cât mai mult și mergi la festivaluri sau în parc. 

Atunci când vrei să economisești, este important să te uiți la micile cheltuieli, deoarece acestea te sărăcesc. Dar trebuie să investești în tine. Nu te ascunde în casă, din contră, încearcă să vizitezi cât mai multe locuri și să experimentezi. Chiar dacă trebuie să iei împrumuturi fără dobândă pentru 30 de zile (lån rentefrit i 30 dage på nettet) la început, până când scoți din rutină toate obiceiurile nocive, tot este indicat să investești în tine. Pe termen lung, vei reuși să îți atingi scopul financiar fără probleme, deoarece vei face ceea ce îți place și nu te vei lega de lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie.  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer