Cumparaturi rapide chiar si cand traficul e maxim

de Redactia Hit | 30 septembrie 2019

 

Unul dintre marile avantaje ale modernității este că suntem mult mai mobili – dacă este să ne luăm după statistici, nu există familie în România care să nu posede un autoturism, având în vedere că aproape 8 milioane de mașini erau înmatriculate anul trecut. Pentru marile orașe această realitate aduce și numeroase bătăi de cap. Conform cunoscutului index de trafic al producătorului de echipament de navigație TomTom, Bucureștiul este cel mai aglomerat oraș din Uniunea Europeană. Iar situația este destul de asemănătoare și în cazul altor orașe din România.

În aceste condiții, un drum până la magazin pentru simplele cumpărături zilnice se poate transforma într-un adevărat coșmar. O soluție este să apelăm tot la tehnologie accesând Cora online pentru a stabili dacă merită să ne deplasăm până la magazin sau dacă ne limităm să mergem la magazinul de la colț - chiar dacă e mai scump. Același lucru îl putem face și dacă suntem interesați de alte magazine, cum ar fi ultimele oferte Penny.

În numeroase localități au apărut servicii prin care contracost poți comanda cumpărăturile acasă, fie de la magazin, fie prin intermediul firmelor specializate. Chiar dacă acest serviciu este foarte util pentru persoanele ocupate, adevărul este că nu face decât să complice problema traficului și, implicit, a poluării.

Ce facem însă dacă magazinul de la colțul străzii nu ne poate satisface nevoile? Ne referim aici mai ales la cumpărăturile de materiale de construcții sau bricolaj. Tuturor ne place să cumpărăm mai ieftin, iar pentru asta e nevoie să ajungem la magazinele mari. Într-adevăr, și în acest caz, majoritatea distribuitorilor serioși pun la dispoziție servicii de transport la domiciliu, însă acestea sunt aplicabile doar pentru o valoare minimă. Magazinele se află de obicei la marginea orașului, așa că singura opțiune viabilă dacă trebuie să căutați produse de acest gen este de obicei să te deplasezi acolo.

Avem mai multe opțiuni din care să alegem, însă recomandarea noastră este ca înainte să pleci la drum să arunci rapid o privire asupra ofertelor existente. De exemplu, poți să studiezi catalogul Leroy Merlin online dintr-un singur clic, evitând astfel să ajungi la magazin și să-ți dai seama că prețurile nu sunt deloc conform așteptărilor. Acesta nu este singurul magazin din categoria „Casă și grădină”, așa că un alt avantaj al unui site dedicat cataloagelor online precum Kimbino care îți arată reducerile este că poți să ai o privire de ansamblu asupra ofertei. Atenție - dacă vei căuta Praktiker online, vei observa că acesta s-a transformat din martie 2019 în Brico Depot, în caz că nu știai sau ai uitat.

Dacă prețul mai mic și economisirea timpului în trafic nu sunt argumente suficient de puternice pentru a te documenta înainte să mergi la magazin, atunci să știi că prin consultarea prealabilă a ofertei de produse dovedește și iubirea ta pentru planetă. În primul rând, nu mai folosești un catalog imprimat care consumă hârtie. Mai mult, nu îngroși coloanele de mașini din trafic care poluează aerul și așa tot mai greu de respirat.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer